Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [In2life]: Opel Grandland X 1.6 CDTI 120 ίππων Auto: έμφαση στην άνεση και στην οικονομία
[In2life]: Opel Grandland X 1.6 CDTI 120 ίππων Auto: έμφαση στην άνεση και στην οικονομία

[In2life]: Opel Grandland X 1.6 CDTI 120 ίππων Auto: έμφαση στην άνεση και στην οικονομία

Δοκιμάζουμε το νέο Opel Grandland X 1.6 CDTI 120 ίππων S/S, Auto 6T στην ντίζελ εκδοχή του και μεταφέρουμε εντυπώσεις.

Παρά τα θέματα που έχουν προκύψει με τους ρύπους των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων, τα μοντέλα με μεγάλο αμάξωμα και ανάλογο βάρος που εξοπλίζονται με κινητήρα ντίζελ, εξακολουθούν να είναι κατάλληλα για όσους κινούνται κυρίως εκτός του αστικού περιβάλλοντος και κάνουν συχνά ταξίδια.

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα τους είναι η χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, καθοριστικό στοιχείο για την διαμόρφωση του κόστους χρήσης. Όμως για να γίνει η απόσβεση της υψηλότερης τιμής τους σε σχέση με τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα πρέπει να διανύονται τουλάχιστον 15.000 χλμ. τον χρόνο και ο προγραμματισμός να προβλέπει την διατήρηση του αυτοκινήτου στον ιδιοκτήτη του τουλάχιστον για τέσσερα χρόνια.
Η δοκιμή έγινε με το νέο Opel Grandland X 1.6 CDTI 120 ίππων S/S, Auto 6T. Πρόκειται για την πετρελαιοκίνητη εκδοχή του μεγαλύτερου SUV της γερμανικής φίρμας. Στο πακέτο του εξοπλισμού του αυτοκινήτου ελεύθερου χρόνου μήκους 4,47 μ. ξεχωρίζει το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων(έξτρα). Η μονάδα αυτόματης επιλογής των σχέσεων μειώνει σημαντικά την κόπωση του οδηγού κυρίως όταν το αυτοκίνητο χρησιμοποιείται σε διαδρομές που είναι απαραίτητες οι συνεχείς αλλαγές των σχέσεων στο κιβώτιο.

Όπως διαπιστώθηκε στη δοκιμή, ο πετρελαιοκινητήρας έχει την ικανότητα να κινήσει το αυτοκίνητο ακόμη και όταν είναι φορτωμένο με τέσσερις ενήλικες και τις αποσκευές τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!