Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [In2life]: Νέο Skoda Citigoe iV: Ιδανικό για την πόλη
[In2life]: Νέο Skoda Citigoe iV: Ιδανικό για την πόλη

[In2life]: Νέο Skoda Citigoe iV: Ιδανικό για την πόλη

Η Skoda, δημιούργησε το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με ηλεκτροκινητήρα 61 kW.

Τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξασφαλίζουν μηδενικούς ρύπους και χαμηλό κόστος για την φόρτιση των μπαταριών. Ειδικότερα τα μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, είναι η ιδανική επιλογή για τις μετακινήσεις στην πόλη και εκτιμάται ότι θα αποσπάσουν σημαντικό μερίδιο από την αγορά των αυτοκίνητων όταν μειωθεί η τιμή πώλησης τους.
Η Skoda, δημιούργησε το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο.
Πρόκειται για το Citigoe iV, ένα τετραθέσιο αυτοκίνητο πόλης που κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 61 kW. Το νέο μοντέλο σηματοδοτεί την είσοδο της μάρκας στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, 124 χρόνια από την ίδρυση της.

Λειτουργεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, δίχως να εκπέμπει ρύπους στο περιβάλλον. Η μπαταρία ιόντων λιθίου 36,8 kWh προσφέρει αυτονομία έως 265 χλμ. κατά τον κύκλο WLTP.
Αν και το μήκος του αμαξώματος είναι μόλις 3.59 μ. και το πλάτος 1.64 μ., προσφέρει γενναιόδωρους χώρους για τέσσερις επιβάτες και 250 λίτρα για τις αποσκευές. Ο χώρος αποσκευών εύκολα φθάνει τα 923 λίτρα, με την αναδίπλωση των πίσω καθίσματων.
Το προσθιοκίνητο Citigoe iV, εξοπλίζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 61 kW με μέγιστη ροπή 21,4 χλγμ. Για τη διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται 12,5΄΄ ενώ ενδεικτική των δυνατοτήτων του είναι η επιτάχυνση από τα 60 στα 100 χλμ./ώρα η οποία διαρκεί 7,6΄΄. Η τελική του ταχύτητα είναι 130 χλμ./ώρα.
Την απαιτούμενη για την κίνηση ηλεκτρική ενέργεια παρέχει μια μπαταρία ιόντων λιθίου 60 Ah με ενεργειακή χωρητικότητα 36,8 kWh.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!