Τρίτη, 21 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [In2life]: Μουσεία κοντά στην Αθήνα που πρέπει να έχεις δει
[In2life]: Μουσεία κοντά στην Αθήνα που πρέπει να έχεις δει

[In2life]: Μουσεία κοντά στην Αθήνα που πρέπει να έχεις δει

Στους Δελφούς, τη Θήβα, τις Μυκήνες και τη Νεμέα, τέσσερα άψογα μουσεία γίνονται τέλεια αφορμή για μονοήμερη εκδρομή.

της Ηρώς Κουνάδη
Το ήξερες ότι σε απόσταση μιας-δυο ωρών από την Αθήνα υπάρχουν μουσεία που αξίζουν μια μονοήμερη εκδρομή απλά και μόνο για να τα δεις; Τι, δεν το πιστεύεις; Μια δοκιμή θα σε πείσει…
Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών
Πόσα ξέρεις για την επτάπυλη πρωτεύουσα του βασιλείου του Οιδίποδα; Αν γενικώς κάτι έχει πάρει το αυτί σου για μια σφήκα, μια Αντιγόνη και κάποιου είδους ανάμειξη στους περσικούς πολέμους, ετοιμάσου να εκπλαγείς. Το εξαιρετικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας αφηγείται μια Ιστορία πέντε χιλιάδων χρόνων, ξεκινώντας με αινιγματικές σφήκες αγαλματίδια και καταλόγους του παλατιού γραμμένους σε Γραμμική Β’ και φτάνοντας στους πύργους Καταλανών και Ναβαρραίων που (στοίχημα ότι δεν ήξερες πως) αποκαλούσαν την Θήβα σπίτι τους τον 14ο αιώνα. Χωρίς καμία διάθεση υπερβολής, μετά την τελευταία ανακαίνισή του, το Μουσείο της Θήβας είναι ένα από τα καλύτερα αρχαιολογικά μουσεία εντός ελληνικών συνόρων.
(*) Το μουσείο θα λειτουργεί από τις 17 Απριλίου με θερινό ωράριο, 8.00-20.00. Τα εισιτήρια κοστίζουν 6€ (μειωμένα 3€).
Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκηνών
Όταν ο Ερρίκος Σλήμαν βρήκε την πόλη του Ατρέα, που όλος ο κόσμος πίστευε ότι ήταν ένας μύθος και δεν υπήρξε ποτέ, έστειλε ένα τηλεγράφημα στον βασιλιά Γεώργιο Α’. «Βρήκα εντός των Τάφων μεγάλους θησαυρούς αρχαϊκών αντικειμένων εκ καθαρού χρυσού» έγραφε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!