Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [In2life]: Μήπως κάνεις αυτό το ύπουλο λάθος στη σχέση σου;
[In2life]: Μήπως κάνεις αυτό το ύπουλο λάθος στη σχέση σου;

[In2life]: Μήπως κάνεις αυτό το ύπουλο λάθος στη σχέση σου;

Υπάρχει μία φράση-κλειδί (σε διάφορες παραλλαγές) που μπορεί να απομακρύνει αρκετά το ζευγάρι. Μάθε ποια είναι αυτή και απόφυγε την.

Στις σχέσεις θα τσακωθείς, και λογικά θα έρθεις σε αντιπαράθεση αρκετές φορές. Άλλοτε θέλεις να το τραβήξεις, άλλοτε οι δυνάμεις σου σε εγκαταλείπουν και θέλεις απλώς να το λήξεις εκεί. Τι κάνεις τότε; Προσπαθείς να δώσεις ένα τέλος σε μία –πιθανόν- εκτεταμένη κι έντονη συζήτηση. Οι φράσεις/λέξεις – κλειδιά που χρησιμοποιούμε συνήθως είναι «Πρέπει να το αφήσουμε πίσω μας» ή «Είσαι λίγο υπερβολικός, ξεπέρασε το (δεν έγινε και τίποτα)».
Οι προθέσεις δεν είναι κακές, τείνουμε να καταφεύγουμε σε τέτοιες κουβέντες επειδή θέλουμε να ρίξουμε τους τόνους. Μπορεί το θέμα συζήτησης να είναι μικρής σημασίας, μπορεί να είναι και ένα από τα πιο κομβικά σημεία στη σχέσης. Το ζητούμενο είναι κοπάσει η καταιγίδα, αλλά μακροπρόθεσμα αυτό δεν είναι λύση τελικά. Να γιατί:
Είναι υποτιμητικό
Ανάλογα τον τόνο που χρησιμοποιεί κανείς, αυτή η φράση μπορεί να ενοχλήσει το ταίρι του και μάλιστα να φανεί υποτιμητικό. Είναι ένας ευγενικός τρόπος για να πεις ότι δεν θέλεις να μιλήσεις γι’ αυτό γενικά. Το αποτέλεσμα τελικά δεν είναι το επιθυμητό· ο σύντροφος που εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, πιθανόν τώρα να νιώθει «ριγμένος».
Μία εναλλακτική λύση σε μία τέτοια περίπτωση είναι το χαρτί του διαλείμματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!