Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [In2life]: Μια “κωμωδία” για την ερωτική επιθυμία στο ΔΘΠ
[In2life]: Μια “κωμωδία” για την ερωτική επιθυμία στο ΔΘΠ

[In2life]: Μια “κωμωδία” για την ερωτική επιθυμία στο ΔΘΠ

Ο Κύκλος του Έρωτα στο ΔΘΠ είναι μια κωμική και κυνική κριτική πάνω στην ερωτική επιθυμία, δια χειρός Θωμά Μοσχόπουλου.

Τι είναι ο έρωτας; Πόσο ταυτίζεται με την ερωτική επιθυμία και πόσο απατηλή είναι η λάμψη του μπροστά στη σωματικότητα; Το έργο του αυστριακού συγγραφέα Άρθουρ Σνίτσλερ, γραμμένο στη δεκαετία του 1890 και απαγορευμένο από την λογοκρισία αποτελεί μια κυνική- κωμική ματιά πάνω στα ερωτήματα αυτά που θα παραμείνουν επίκαιρα όσο οι άνθρωποι θα νιώθουν ερωτική έλξη. Δέκα στρέητ ζευγάρια συνευρίσκονται ερωτικά επί σκηνής. Σε κάθε ζευγάρι αντιστοιχεί μια ιστορία που σχετίζεται με την ερωτική πράξη, με την επιθυμία των δύο μερών και με την συναισθηματική σημασία που έχει (;) η επαφή για εκείνα.
Η παράσταση του Θωμά Μοσχόπουλου αναδεικνύει υπέροχα την φρεσκάδα του κειμένου, προσθέτοντας σε αυτήν την εύστοχη σατιρική ματιά του σκηνοθέτη, η οποία είχε φανεί στο καταπληκτικό Μίστερο Μπούφο, αλλά και στις επιλογές του ως καλιτεχνικού διευθυντή του Θεάτρου Πόρτα.
Στον Κύκλο του Έρωτα που ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από τις 3 Μαΐου, ο Μοσχόπουλος στήνει μια κυκλική παράσταση στην οποία οι συμμετοχές των χαρακτήρων σε περισσότερα από ένα ζευγάρια εκπέμπουν την αίσθηση του παροδικού και του προσπελάσιμου των σχέσεων, στις οποίες συχνά κυριαρχεί η φούρια της διαδικασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!