Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [In2life]: Το Κιβώτιο του Άρη Αλεξάνδρου για 5η χρονιά στα Εξάρχεια
[In2life]: Το Κιβώτιο του Άρη Αλεξάνδρου για 5η χρονιά στα Εξάρχεια

[In2life]: Το Κιβώτιο του Άρη Αλεξάνδρου για 5η χρονιά στα Εξάρχεια

Ο Φώτης Μακρής ερμηνεύει και σκηνοθετεί μαζί με την Κλεοπάτρα Τολόγκου το εμβληματικό έργο του Άρη Αλεξάνδρου για πέμπτη χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη.

«Το Κιβώτιο», το εμβληματικό μυθιστόρημα του Άρη Αλεξάνδρου, παρουσιάζεται σε μορφή θεατρικού μονολόγου, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη κάθε Παρασκευή στις 21:00 σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου.
Από την αρχή των παραστάσεων το «Κιβώτιο» πλαισιώθηκε από μία σειρά συζητήσεων με το κοινό, μετά το τέλος της κάθε παράστασης.
Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και την πέμπτη χρονιά των παραστάσεων.
Στην πρεμιέρα της παράστασης, την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, καλεσμένος ομιλητής ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης.
Το έργο:
Στα τέλη του ελληνικού εμφυλίου πολέμου, μια ομάδα ανταρτών αναλαμβάνει μετά από σχετική εντολή του Γενικού Αρχηγείου να μεταφέρει, περνώντας μέσα από εχθρικό έδαφος, ένα κιβώτιο αγνώστου περιεχομένου, με παραλήπτες τη διοίκηση μιας ανταρτοκρατούμενης πόλης. Στη διάρκεια της αποστολής η ομάδα αρχίζει να χάνει τα μέλη της σταδιακά μέχρι που τελικά σώζεται ένας μόνο αντάρτης, ο οποίος τελικά κατορθώνει να παραδώσει το κιβώτιο. Όταν όμως φτάνει στον προορισμό του, διαπιστώνεται πως είναι άδειο και ο αντάρτης φυλακίζεται από τους άλλους συντρόφους του ως δολιοφθορέας. Σε μια συγκλονιστική προσπάθεια να αποδείξει την αθωότητά του, ο ήρωας αρχίζει να συντάσσει αναφορές στον ανακριτή, όπου δεν διστάζει να εξηγεί και να ερμηνεύει, το νόημα της παράδοξης αποστολής τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!