Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [In2life]: Υπάρχει τελικά έρωτας με την πρώτη ματιά;
[In2life]: Υπάρχει τελικά έρωτας με την πρώτη ματιά;

[In2life]: Υπάρχει τελικά έρωτας με την πρώτη ματιά;

Τι ωραία που θα ήταν να μπορούσαμε να πούμε «ναι, υπάρχει» ή «όχι, δεν υπάρχει» και να το λήξουμε εκεί. Έλα να το συζητήσουμε.

της Ηρώς Κουνάδη
Σου έχει τύχει ποτέ να κοιτάξεις κάποιον, κάποιον που δεν έχεις ξαναδεί, και να σου κοπούν τα πόδια; Αυτή την κάπως μεταφυσική στιγμή φτιάχτηκε για να περιγράψει ο όρος «κεραυνοβόλος έρωτας» −ή έρωτας με την πρώτη ματιά, αν προτιμάς. Μην παραμυθιάζεσαι, όμως: Αυτό σκέτο, το αντικρίζω κάποιον και πέφτω ξερός, δεν είναι έρωτας. Είναι λαγνεία.
Οπότε, τι; Το λύσαμε; Δεν υπάρχει έρωτας με την πρώτη ματιά, υπάρχει μόνο σε-βρίσκω-τόσο-ελκυστικό-που-θέλω-να-σε-ρίξω-στο-κρεβάτι με την πρώτη ματιά; Μακάρι να ήταν τόσο απλό.
Κοιτάζεις προσεκτικά;
Στην πρώτη σκηνή αυτής της εκπληκτικής ταινίας του Κρίστοφελ Νόλαν, ένας γηραιός ταχυδακτυλουργός εξηγεί όσα χρειάζεται να ξέρεις για τη μαγεία: Αν κοίταζες προσεκτικά, θα το έβρισκες το κόλπο. Δεν κοιτάζεις όμως. Γιατί θέλεις να ξεγελαστείς. Θέλεις να πιστέψεις έστω και για λίγο στη μαγεία. Άνθρωπος είσαι, όλοι μας θέλουμε –περιλαμβανομένων αυτών που δεν θα το παραδέχονταν ποτέ.
Τι σχέση έχει αυτό με τον κεραυνοβόλο έρωτα, ρωτάς; Η σχεδόν μεταφυσική ιδιότητα που αποδίδεις σε μια νέα γνωριμία, στην πρώτη στιγμή που αντίκρισες τον έρωτα της ζωής σου/ το άλλο σου μισό/ έστω τον πιο ενδιαφέροντα άνθρωπο που έχεις γνωρίσει τελευταία, είναι κομμάτι αυτής της μαγείας που θέλεις να είναι ο έρωτας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!