Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [In2life]: Είδαμε τον «Άγριο σπόρο» στο Επί Κολωνώ
[In2life]: Είδαμε τον «Άγριο σπόρο» στο Επί Κολωνώ

[In2life]: Είδαμε τον «Άγριο σπόρο» στο Επί Κολωνώ

Το εξαιρετικό κείμενο του Γιάννη Τσίρου γίνεται αφορμή για μια αξιομνημόνευτη ερμηνεία από τον Τάκη Σπυριδάκη στο θέατρο Επί Κολωνώ.

της Ιωάννας Μπλάτσου
Στο άνυδρο συγγραφικό τοπίο της ελληνικής δραματουργίας του 21ου αιώνα, ξεχωρίζει η αδρή και συγκροτημένη γραφή του Γιάννη Τσίρου. Στον «Άγριο σπόρο» κινείται υφολογικά σε αντιδιαστολή με την ντοκιμαντερίστικη «Αόρατη Όλγα» του. Εδώ, δανείζεται αλλά και τροποποιεί τα δομικά στοιχεία του αστυνομικού θρίλερ (ένα κλειστό κοινωνικό πλαίσιο, μια εξαφάνιση προς εξιχνίαση, η απαραίτητη έρευνα διαλεύκανσης του μυστηρίου, υπόνοιες κακουργηματικών πράξεων, σασπένς, ανατροπές, αμφισημία κινήτρων), για να συνθέσει ουσιαστικά ένα έργο με σφιχτή και ενδιαφέρουσα δομή και με αναγνωρίσιμους χαρακτήρες, με χυμούς που θα ζήλευε και ο Ιάκωβος Καμπανέλλης.
Κυρίως, όμως, ο Τσίρος παραδίδει στη σύγχρονη ελληνική δραματουργία ένα έργο που αντικατοπτρίζει τη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα, το ανάδελφον της ελληνικής ράτσας χωρίς εξωραϊστικά φίλτρα ή παραμορφωτικούς καθρέφτες. Παραδίδει ένα κείμενο-καθρέφτη μέσα στο οποίο αντανακλάται ο νεοέλληνας, μέσα από τις αντιφάσεις του βίου του, καθαρά, λιτά, με περίσσια συμπάθεια αλλά και τον δέοντα προβληματισμό, ένα κείμενο το οποίο διαπερνά το σαρκαστικό αλλά και λυτρωτικό χιούμορ του συγγραφέα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!