Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 17 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [In2life]: Γνωρίστε το cafe που σερβίρει λογοτεχνία
[In2life]: Γνωρίστε το cafe που σερβίρει λογοτεχνία

[In2life]: Γνωρίστε το cafe που σερβίρει λογοτεχνία

Ένα café διαφορετικό από τα άλλα «κατασπαράζει» μανιωδώς βιβλία εδώ και 12 χρόνια για να μας χαρίζει τις πιο εμπεριστατωμένες κριτικές του ελληνικού διαδικτύου.

Ένας Πατριάρχης που δίνει στο διαδικτυακό ποίμνιό του την «ευχή» του: Να διαβάζει πολλά και καλά βιβλία. Μια Πάπισσα που παίρνει τη σκυτάλη, για να φτάσουν σ’ εμάς καλογραμμένες γνώμες για τα καλύτερα (ή και τα λιγότερο καλά) βιβλία της ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας. Ένα blog που φιλοξενεί το αποτέλεσμα πολύωρων συζητήσεων, οι οποίες πυροδοτούνται από την ανάγνωση χιλιάδων φρεσκοτυπωμένων ή κιτρινισμένων σελίδων. Αυτό είναι το Βιβλιοκαφέ.
Το αγαπημένο μας ιστολόγιο με κριτικές βιβλίων δημιουργήθηκε από έναν φανατικό αναγνώστη που συστήνεται ως Πατριάρχης Φώτιος πριν 12 χρόνια. «Είμαστε πια στην Έκτη Δημοτικού», λέει στο in2life και μας μιλά μαζί με την ομάδα του, για το πώς η ιδιότητα του κριτικού αλλάζει την εμπειρία της ανάγνωσης, πόσες ώρες πρέπει κανείς να αφιερώνει στο ξεφύλλισμα αν θέλει να «υπηρετεί» αυτό το «λειτούργημα» και πώς αντιμετωπίζει το κριτικό μάτι ένα «μέτριο» βιβλίο.


Δέκα ώρες τη βδομάδα… με συνταγή Πατριάρχη

Μπορεί να ξεκίνησε από ένα άτομο, αλλά το Βιβλιοκαφέ δεν είναι ατομικό σπορ. Ο Πατριάρχης Φώτιος αρχικά, η Πάπισσα Ιωάννα στη συνέχεια, δυο-τρεις άνθρωποι που βοηθούν με μεταφράσεις, γνώμες, παράλληλες αναγνώσεις και συζητήσεις ξοδεύουν «εργατοώρες» για το αποτέλεσμα που φτάνει στα μάτια μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!