Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [In2life]: Η Geely θέλει και την Aston Martin
[In2life]: Η Geely θέλει και την Aston Martin

[In2life]: Η Geely θέλει και την Aston Martin

Ο κινέζικος κολοσσός βρίσκεται σε συνομιλίες με τη διοίκηση της Aston Martin.

Ο κινέζικος κολοσσός Geely, στη προσπάθεια του να ενισχύσει την παρουσία του στην αυτοκινητοβιομηχανία, βρίσκεται σε συνομιλίες με τη διοίκηση της Aston Martin, για την πλήρη εξαγορά της.
Η Geely, που κατέχει την πλειοψηφία των μέτοχων της Volvo, είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Daimler και έχει αποκτήσει και την Lotus, εκτιμά ότι αν εξαγοράσει και την Aston Martin, θα ωφεληθεί περαιτέρω και η Lotus.
Σε σχετικό δημοσίευμα της Financial Times, ήρθε μετά από την έναρξη των συνομιλίων εδώ και σχεδόν ένα μήνα από τότε που η Aston Martin ξεκίνησε τις συζητήσεις με δυνητικούς επενδυτές, καθώς αναζητά νέας ισχυρή χρηματοδότηση για να συνεχίσει την επέκταση της γκάμας της.
Η Aston Martin, προειδοποίησε πριν από λίγες ημέρες ότι τα κέρδη της θα μειωθούν το 2019, σχεδόν κατά το ήμισυ λόγω των αδύναμων ευρωπαϊκών πωλήσεων της.

Η Geely, βλέπει πιθανές συνέργειες σε τεχνολογίες και πλατφόρμες οχημάτων μεταξύ της Aston Martin και της δικής της μάρκας Lotus.
Η Daimler, η οποία κατέχει μερίδιο 5% στην Aston Martin και την προμηθεύει με κινητήρες Mercedes-AMG, υποστηρίζει τις προσπάθειες της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας για να εξασφαλίσει το μακροπρόθεσμο μέλλον της.
Ο πρόεδρος της Geely, Λι Σουφού, κατέχει μερίδιο 9,69% στη Daimler, μητρική της Mercedes-Benz.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!