Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [In2life]: Το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου στο Θέατρο Κάτω απ’ τη Γέφυρα
[In2life]: Το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου στο Θέατρο Κάτω απ’ τη Γέφυρα

[In2life]: Το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου στο Θέατρο Κάτω απ’ τη Γέφυρα

Στον Πίσω Χώρο του Θεάτρου Κάτω απ’ τη Γέφυρα φιλοξενείται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη η παράσταση «Το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου» της Δήμητρα Στάικου.

Μία στάση λεωφορείου. Τρεις γυναίκες που θα μπορούσαν να είναι μάνα, κόρη κι εγγονή. Η μάνα, μια παράξενη γυναίκα «ηλικιωμένη», περιμένει το λεωφορείο της φυγής, της απόδρασης από μια καθημερινότητα που μοιάζει με νεκρή φύση. Η κόρη, γυναίκα «φυσιολογική», την αναζητά απεγνωσμένη, ανήμπορη η ίδια ν’ αποδράσει. Η αλυσίδα συμπληρώνεται με την εγγονή, την ελπίδα για έναν κόσμο διαφορετικό. Στη συνάντηση εμπλέκεται ένας κλέφτης, ένας αστυνόμος κι ένας παπάς, σ’ ένα παιχνίδι της εξουσίας με τη μοίρα των απλών ανθρώπων, που, φορτωμένοι την κατάρα του homo normalis, προσπαθούν να ξαναβρούν τον αληθινό τους εαυτό.
«Πρόκειται για ένα έργο στο οποίο κυριαρχεί «η αίσθηση του ανεπίδοτου, οδηγώντας σε μια εσωτερική ρήξη», όπως έγραψε ο Βασίλης Κατσικονούρης, εστιάζοντας στη γραφή της Δήμητρας Στάικου, στο χιούμορ, στη ροή και την προφορικότητα του λόγου της, που χαρακτηρίζουν άλλωστε και το πρώτο της έργο Παιχνίδια ή ένα φερμουάρ που έχει κολλήσει», αναφέρει το δελτίο τύπου της παράστασης.
Το φαινόμενο του θερμοκηπίου, το δεύτερο έργο της, που ανεβαίνει φέτος για δεύτερη χρονιά, αποτελεί μία πρόταση θεατρική με «μεγάλη επιμέλεια και ευθύνη για την ελληνική γλώσσα, με στοιχεία θεατρικότητας και ανατροπές, αλλά και με επίγνωση του τραγικού», όπως ανέφερε ο συγγραφέας Ανδρέας Στάικος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!