Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [In2life]: Επιβραβεύεται η Jaguar Land Rover για το πρόγραμμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων
[In2life]: Επιβραβεύεται η Jaguar Land Rover για το πρόγραμμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων

[In2life]: Επιβραβεύεται η Jaguar Land Rover για το πρόγραμμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η Jaguar Land Rover θα επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια λίρες για την κατασκευή πολυτελών αυτοκινήτων μηδενικών ρύπων.

Οι συνέπειες σε όλο τον πλανήτη από την κλιματική αλλαγή, αναγκάζουν τις κυβερνήσεις να επιταχύνουν την ολοκλήρωση των προγραμμάτων μείωσης των ποσοτήτων των ρύπων που επιβαρύνουν το περιβάλλον.
Τα αυτοκίνητα έχουν μεγάλο ποσοστό ευθύνης στη συγκέντρωση των αέριων και υγρών ρύπων. Η Jaguar Land Rover κέρδισε εγγύηση δανείου 500 εκατομμυρίων λιρών από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, μόλις μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της, για τη νέα σειρά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων θα κατασκευάσει σε εργοστάσιο στην κεντρική Αγγλία.

Κλιματική αλλαγή
Με τον όρο κλιματική αλλαγή αναφερόμαστε στη μεταβολή του παγκοσμίου κλίματος και ειδικότερα σε μεταβολές των μετεωρολογικών συνθηκών που εκτείνονται σε μεγάλη χρονική κλίμακα. Τέτοιου τύπου μεταβολές περιλαμβάνουν στατιστικά σημαντικές διακυμάνσεις ως προς τη μέση κατάσταση του κλίματος ή τη μεταβλητότητά του, που εκτείνονται σε βάθος χρόνου δεκαετιών ή περισσότερων ακόμα ετών. Οι κλιματικές αλλαγές οφείλονται σε φυσικές διαδικασίες, καθώς και σε ανθρώπινες δραστηριότητες με επιπτώσεις στο κλίμα, όπως η τροποποίηση της σύνθεσης της ατμόσφαιρας. Στη Σύμβαση-Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για τις Κλιματικές Μεταβολές (UNFCC), η κλιματική αλλαγή ορίζεται ειδικότερα ως η μεταβολή στο κλίμα που οφείλεται άμεσα ή έμμεσα σε ανθρώπινες δραστηριότητες, διακρίνοντας τον όρο από την κλιματική μεταβλητότητα που έχει φυσικά αίτια.
Τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της υπερκατανάλωσης προϊόντων του πρωτογενή τομέα, της αλόγιστης υπερκατανάλωσης των φυσικών πόρων και την αύξηση του πληθυσμού της γης υποβαθμίστηκε το φυσικό περιβάλλον με αποτέλεσμα να υπάρχει μια ανισορροπία μεταξύ των χωρών του ανεπτυγμένου και αναπτυσσόμενου κόσμου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!