Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [In2life]: Απίστευτες λεπτομέρειες σε έργα μεγάλων ζωγράφων
[In2life]: Απίστευτες λεπτομέρειες σε έργα μεγάλων ζωγράφων

[In2life]: Απίστευτες λεπτομέρειες σε έργα μεγάλων ζωγράφων

Υπάρχουν κάποια έργα τέχνης που δεν σταματούν να μας σοκάρουν. Και αυτές είναι μερικές μόνο από τις πιο διασκεδαστικές ανακαλύψεις που έχουν γίνει.

Στον Κήπο των Επίγειων Απολαύσεων του Μπος – που γενικά αν κάτσεις με το μικροσκόπιο και τον αναλύσεις, βγάζεις υλικό για εγκυκλοπαίδεια – μια από τις μεγαλύτερες και πιο παράξενες ανακαλύψεις είναι πως πάνω στα οπίσθια μίας εκ των βασανιζόμενων ψυχών, βρίσκεται γραμμένη μια μελωδία. Άκου την εδώ .
Όπως και το βλέμμα της Μόνα Λίζα, το βλέμμα του Δαυίδ του Μιχαήλ Άγγελου έχει δεχτεί πολλή, πολλή μελέτη. Και οι ειδικοί έχουν καταλήξει πως αν παρατηρήσεις το γιγάντιο άγαλμα από χαμηλά – όπως οι περισσότεροι που το επισκέπτονται – θα δεις ότι το βλέμμα του είναι ψύχραιμο και γεμάτο αυτοπεποίθηση. Κοιτώντας από ψηλά – από εκεί που θα τον κοιτούσε ο Γολιάθ, δηλαδή – βλέπεις ένταση και ανησυχία.
Εδώ δεν είμαστε σίγουροι τι να πούμε, εκτός του ότι ο Ντομένικο Γκιρλαντάιο πιθανότατα είχε στενές επαφές τρίτου τύπου. Λογικά δεν θα μάθουμε ποτέ.
Αυτός ο εμβληματικός πίνακας του Φλαμανδού Πίτερ Μπρίγκελ απεικονίζει τουλάχιστον 112 παροιμίες. Από έναν άνθρωπο που κολυμπά κόντρα στο ρεύμα, μέχρι κάποιον που κοπανάει το κεφάλι του στον τοίχο, μιλάμε για μια ελαιογραφία που μπορείς να κοιτάς και να αναλύεις με τις ώρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!