Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [In2life]: Αλέξανδρος Γεωργίου: Από την Ινδία στον Κεραμεικό
[In2life]: Αλέξανδρος Γεωργίου: Από την Ινδία στον Κεραμεικό

[In2life]: Αλέξανδρος Γεωργίου: Από την Ινδία στον Κεραμεικό

Ο Αλέξανδρος Γεωργίου μιλά στο In2life με αφορμή την νέα έκθεσή του με τίτλο “Μεταθεοί”.

της Ιωάννας Γκομούζα
Μια συζήτηση με τον γνωστό εικαστικό με αφορμή τη νέα έκθεσή του στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, για τα ταξίδια του στην Ινδία, την προσωπική του διαδρομή και την ελληνική εικαστική σκηνή.
«Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το σχέδιο στο εργαστήρι του Νίκου Στέφου στα δεκαπέντε μου. Αποφάσισα να ασχοληθώ με τη ζωγραφική ενάντια στη θέληση των γονιών μου. Ο μπαμπάς μου είναι μαρμαρογλύπτης και ήθελαν να κρατήσω τη δουλειά του. Η ζωγραφική όμως ήταν το μόνο που ένιωσα ότι με καλύπτει ψυχικά. Οι γονείς μου έπαθαν αμόκ! Η μαμά μου μού έλεγε «πάλι καλά που έμαθες ακορντεόν όταν ήσουν μικρός για να ζητιανεύεις».
«Ο μπαμπάς μου ήταν για χρόνια συνεργάτης του Γιάννη Παππά και της Ναταλίας Μελά και μετέφερε τα έργα τους στο μάρμαρο. Για το άγαλμα του Βενιζέλου, που βρίσκεται έξω από τη Βουλή, έχω δουλέψει κι εγώ. Έχω φωτογραφίες 16 χρονών που δουλεύω το πρόσωπό του».
«Το 2001, όταν έπεσαν οι δίδυμοι πύργοι, ήμουν στη Νέα Υόρκη. Έπαθα κατάθλιψη. Ξύπνησα απότομα. Ήμουν απολιτικό ον, σε έναν δικό μου κόσμο, δεν προσπαθούσα να ψάξω την κοινωνία γιατί με στενοχωρούσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!