Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 0 kmh
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [In2life]: 10 λόγοι που αγαπάμε την Καβάλα
[In2life]: 10 λόγοι που αγαπάμε την Καβάλα

[In2life]: 10 λόγοι που αγαπάμε την Καβάλα

Οι γειτονιές, η Ιστορία της, οι γεύσεις και τα αξιοθέατα της Καβάλας που την κάνουν μία από τις πιο όμορφες και ενδιαφέρουσες πόλεις της Μακεδονίας.

Η Παλιά Πόλη
Η συνοικία της Παναγίας, ακριβώς πάνω από το λιμάνι, είναι με διαφορά η ομορφότερη της Καβάλας. Η πλατεία με την ιστορική εκκλησία της Παναγίας, τα οθωμανικά κτίσματα του 18ου αιώνα, τα νοσταλγικά αρχοντόσπιτα, ο παλιός φάρος και τα πανέμορφα σοκάκια απλώνονται μπροστά μας για ατελείωτες βόλτες.
Το Ιμαρέτ
Ανάμεσα στα κτίσματα της παλιάς πόλης, ξεχωρίζει το Ιμαρέτ, ένα κλασικό δείγμα ισλαμικής αρχιτεκτονικής, το μοναδικό της τελευταίας οθωμανικής περιόδου που διασώθηκε, μεταμορφωμένο πλέον σε πεντάστερο ξενοδοχείο με υπέροχο café. Χτίστηκε από τον Μεχμέτ Αλή γύρω στα 1820 ως θρησκευτικό, εκπαιδευτικό και φιλανθρωπικό ίδρυμα, και διατηρεί ακόμα την αύρα μιας άλλης εποχής.
Το Κάστρο
Στην κορυφή της παλιάς πόλης, η ακρόπολη της Καβάλας στολίστηκε με οχυρώσεις από τους Βυζαντινούς, τους Ενετούς και τους Τούρκους και σήμερα διαθέτει υπαίθριο θέατρο στο οποίο πιθανότατα θα πετύχετε κάποια καλλιτεχνική εκδήλωση.
Τα τείχη του υδραγωγείου
Οι «Καμάρες», όπως αποκαλούν οι ντόπιοι τις τοξωτές κατασκευές του Μεσαιωνικού Υδραγωγείου, αποτελούν έργο της βυζαντινής εποχής, που επισκευάστηκε από τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN2LIFE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!