Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [In]: Ξεκίνησε εγκατάσταση νέου ακτινοθεραπευτικού μηχανήματος στο «Θεαγένειο»
[In]: Ξεκίνησε εγκατάσταση νέου ακτινοθεραπευτικού μηχανήματος στο «Θεαγένειο»

[In]: Ξεκίνησε εγκατάσταση νέου ακτινοθεραπευτικού μηχανήματος στο «Θεαγένειο»

Θεσσαλονίκη
Ξεκίνησαν οι εργασίες εγκατάστασης στο Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο», του πρώτου από τους δύο νέους γραμμικούς επιταχυντές τεχνολογίας ΙΜRT-IGRT.
Οι νέοι γραμμικοί ELEKTA Infinity, Τεχνολογίας αιχμής, θα προσφέρουν απεικονιστικά καθοδηγούμενες (IGRT) ακτινοθεραπείες διαμορφούμενης έντασης (IMRT) και ογκομετρική διαμορφούμενη τοξοθεραπεία (VMAT) καθώς και στερεοτακτική ακτινοχειρουργική (SRS, SBRT) για τους ογκολογικούς ασθενείς της Βόρειας Ελλάδας.
Τα ιατρικά μηχανήματα είναι μέρος της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που συμπεριλαμβάνει συνολικά 10 νέους γραμμικούς επιταχυντές στα δημόσια ογκολογικά και πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας.
«Το Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα του Νοσοκομείου μας που εξυπηρετεί καθημερινά 180 – 200 ασθενείς, ήταν εξοπλισμένο με δύο γραμμικούς επιταχυντές που εκτελούσαν τρισδιάστατες σύμμορφες ακτινοθεραπείες. Είμαστε περήφανοι που το Νοσοκομείο μας αξιολογήθηκε πρώτο στην αναγκαιότητα εγκατάστασης και ικανότητα αξιοποίησης της νέας αυτής τεχνολογίας, με αποτέλεσμα να επεκταθεί η δωρεά σε δύο γραμμικούς επιταχυντές αντί για έναν που είχε προβλεφθεί εξ αρχής. Θεωρούμε ότι ανοίγει μία νέα εποχή άσκησης της Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας στη χώρα μας και είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της νέας εποχής» αναφέρει ο διοικητής του «Θεαγένειου» Θεόδωρος Ρεβενάκης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!