Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [In]: Ξανθός: Στόχος μας η εμπιστοσύνη των ασθενών στο δημόσιο σύστημα υγείας
[In]: Ξανθός: Στόχος μας η εμπιστοσύνη των ασθενών στο δημόσιο σύστημα υγείας

[In]: Ξανθός: Στόχος μας η εμπιστοσύνη των ασθενών στο δημόσιο σύστημα υγείας

Αθήνα
Την εμπιστοσύνη των ασθενών στο δημόσιο σύστημα υγείας ανέδειξε ως τον κεντρικό στόχο της πολιτικής του υπουργείου Υγείας, ο Ανδρέας Ξανθός κατά την παρέμβασή του στο 5ο Συνέδριο Ασθενών. Όπως εξήγησε αυτό θα επιτευχθεί μέσω ειδικών εργαλείων αναδιοργάνωσης και λειτουργικής αναβάθμισης του ΕΣΥ, όπως τα Γραφεία Ασθενών στα νοσοκομεία ώστε να παρέχεται εξειδικευμένη φροντίδα και ασφάλεια στους ασθενείς.
Ο υπουργός Υγείας αφού περιέγραψε την υπάρχουσα κοινωνική και υγειονομική συγκυρία, το ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο εν μέσω αξιολόγησης, τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις με τους «θεσμούς» για τα θέματα του Υπουργείου Υγείας οδήγησαν σε συμφωνία με κεντρικό στοιχείο τη δέσμευση για μεταρρυθμίσεις που έχουν στόχο την «καθολική-ισότιμη-αποτελεσματική φροντίδα των πολιτών και ταυτόχρονα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του Συστήματος Υγείας».
Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα ανέφερε την καθολική κάλυψη των ανασφάλιστων, την προτεραιότητα στη δημόσια περίθαλψη, τη στροφή στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και την ανθρωποκεντρική-ασθενοκεντρική προσέγγιση.
«Ολοκληρώνεται η διαδικασία σύστασης των Γραφείων προστασίας των δικαιωμάτων των ασθενών στα νοσοκομεία, έτσι ώστε να ενδυναμωθεί η αξιοπρεπής και αξιόπιστη φροντίδα των ασθενών χωρίς την ανάγκη ‘διαμεσολαβήσεων’ και οικονομικής ‘συναλλαγής’. Επίσης στο προς ψήφιση νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία προβλέπεται η συμμετοχή εκπροσώπων των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας στις Ειδικές Επιτροπές Προάσπισης των Δικαιωμάτων τους που δημιουργούνται σε κάθε Τομέα Ψυχικής Υγείας», τόνισε ο κ. Ξανθός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!