Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [In]: WSJ: Ποια βραχυπρόθεσμα μέτρα θα φέρει ο ESM στο Eurogroup
[In]: WSJ: Ποια βραχυπρόθεσμα μέτρα θα φέρει ο ESM στο Eurogroup

[In]: WSJ: Ποια βραχυπρόθεσμα μέτρα θα φέρει ο ESM στο Eurogroup

Αθήνα
Εμπιστευτική πρόταση που έχει καταρτίσει ο ESM θα μπορούσε να ελαφρύνει το φορτίο χρέους της Ελλάδας κατά περίπου 20% ως το 2060, μεταδίδει η Wall Street Journal.
Το εξασέλιδο έγγραφο του ESM με ημερομηνία 25 Νοεμβρίου, στο οποίο εξασφάλισε πρόσβαση η εφημερίδα, προβλέπει μέτρα που θα ληφθούν στο κοντινό μέλλον για την ελάφρυνση του μεγάλου ελληνικού χρέους.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, το έγγραφο προτείνει μέτρα για την επιμήκυνση των ωριμάνσεων και το «κλείδωμα» των επιτοκίων σε ορισμένα από τα δάνεια που έχει λάβει η Ελλάδα, για να προστατεύσει τη χώρα από μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων.
Το συνολικό αποτέλεσμα των μέτρων αυτών θα μειώσει ως το 2060 τον λόγο του χρέους προς το ΑΕΠ κατά 21,8 ποσοστιαίες μονάδες.
Επίσημη ανάλυση της ευρωζώνης τον Μάιο προέβλεπε ότι ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ θα φτάσει στο 104,9% το 2060, σύμφωνα με το βασικό σενάριο, στο οποίο η Ελλάδα θα εφαρμόσει πλήρως το πρόγραμμα διάσωσης.
«Είναι ένα έγγραφο εργασίας του ESM το οποίο δεν έχει ακόμα υιοθετηθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης. Το έγγραφο έρχεται ως απάντηση στην εντολή που έλαβε ο ESM στις 25 Μαΐου (από το Eurogroup) να εργαστεί για τα βραχυπρόθεσμα πρώτα μέτρα μιας δέσμης μέτρων που θα βελτιώσουν τη βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας», ανέφερε εκπρόσωπος του ESM.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!