Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [In]: Βούτσης: Μεγάλες οι πιέσεις των δανειστών να χάσει η Βουλή την αυτοτέλειά της
[In]: Βούτσης: Μεγάλες οι πιέσεις των δανειστών να χάσει η Βουλή την αυτοτέλειά της

[In]: Βούτσης: Μεγάλες οι πιέσεις των δανειστών να χάσει η Βουλή την αυτοτέλειά της

Αποκαλυπτικές ήταν οι αναφορές του προέδρου της Βουλής Ν.Βούτση, ο οποίος μιλώντας στην Ολομέλεια έκανε λόγο για πιέσεις που ασκήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα από τους δανειστές, πιέσεις στις οποίες εάν η Ελλάδα είχε υποκύψει θα οδηγούσαν στην απώλεια της αυτοτέλειας της Βουλής με όλα τα συνεπαγόμενα.
«Επειδή πλησιάζει ο καιρός για την ολοκλήρωση του προγράμματος, σε ότι αφορά τη Βουλή είναι πάρα πολύ σημαντικό να μπορέσει πολύ γρήγορα να συμβάλει στο να περάσει ο κόσμος από την παρούσα κατάσταση σε μια άλλη» είπε κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού της Βουλής για το 2018 και πρόσθεσε:
«Θα μπορούσε εύκολα κάποιος να πει ότι η Βουλή θα μπορούσε να έχει τη μισή κοινοβουλευτική διπλωματία. Ή να μην έχει και καθόλου και να κάνει τα εντελώς απαραίτητα. Ή να κοπούν χορηγίες προς πλήθος φορέων που βρίσκονται και σε δύσκολες καταστάσεις λόγω κρίσης σε όλους τους τομείς. Ή ότι οι ξεναγήσεις ή οι φιλοξενίες που γίνονται κάθε χρόνο και ανταποκρίνονται πάνω από 100.000 και 120.000 μαθητές, δεν χρειάζονταν, δεν προσφέρουν κάτι. Πόσο μάλλον θα μπορούσε να πει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν αποδοχές για τους βουλευτές και να είναι βουλευτές μόνο αυτοί που μπορούν από το επάγγελμά τους ή την οικογένεια τους και αυτοί να ασκούν πολιτική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!