Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [In]: Βούτσης: Κίνηση ρεαλισμού πάνω σε μία παρτίδα σκακιού οι δηλώσεις Σόιμπλε
[In]: Βούτσης: Κίνηση ρεαλισμού πάνω σε μία παρτίδα σκακιού οι δηλώσεις Σόιμπλε

[In]: Βούτσης: Κίνηση ρεαλισμού πάνω σε μία παρτίδα σκακιού οι δηλώσεις Σόιμπλε

Αθήνα
«Πρόκειται για μια κίνηση ρεαλισμού πάνω σε μία παρτίδα σκακιού, στην οποία διαδραματίζει πολύ μεγάλο και πολύ αρνητικό ρόλο κάθε καθυστέρηση από την πλευρά των κυρίαρχων κύκλων και ειδικά από την πλευρά του κ. Σόιμπλε» σχολίασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού.
Μιλώντας στο «Κόκκινο» και αναφερόμενος στην τοποθέτηση του Βερολίνου ότι ο ΕSM θα μπορούσε να αναλάβει τη διαχείριση του ελληνικού προγράμματος, χωρίς να είναι αναγκαία η παράταση της συμμετοχής του ΔΝΤ, εξήγησε:
«Είναι θετική η κίνηση υπό την έννοια ότι μπορεί να ξεκαθαριστεί το τοπίο, όπως έπρεπε να έχει συμβεί από τον Νοέμβριο» είπε ο κ. Βούτσης, συνδέοντας τη δήλωση του Γερμανού υπουργού με δύο παραμέτρους.
Η πρώτη είναι η γενική αναμονή εν όψει της ανάληψης προεδρικών καθηκόντων εκ μέρους του Ντόναλντ Τραμπ. Το τοπίο αλλάζει εάν στις ΗΠΑ επικρατήσει η αντίληψη ότι επιβάλλεται μικρότερη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές υποθέσεις.
» Εάν οι ΗΠΑ αποσυρθούν με το 17% που έχουν στο ΔΝΤ και το ίδιο κάνουν και άλλες χώρες, οι οποίες ευλόγως δεν θέλουν τέτοια ανάμειξη, τα πράγματα αλλάζουν. Όλα αυτά θα διευκρινιστούν αρχές Φεβρουαρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!