Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
30 °C 6 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [In]: Βενεζουέλα: Παράλληλη κυβέρνηση και γενική απεργία από την Αντιπολίτευση
[In]: Βενεζουέλα: Παράλληλη κυβέρνηση και γενική απεργία από την Αντιπολίτευση

[In]: Βενεζουέλα: Παράλληλη κυβέρνηση και γενική απεργία από την Αντιπολίτευση

Καράκας
Η μαζική συμμετοχή των πολιτών της Βενεζουέλας στο άτυπο δημοψήφισμα ανέβασε το ηθικό της Αντιπολίτευσης, η οποία εντείνει την πίεση στον πρόεδρο Μαδούρο, εν όψει του επίσημου δημοψηφίσματος της 20ής Ιουλίου.
Υπενθυμίζεται ότι περίπου 7,2 εκατομμύρια άνθρωποι προσήλθαν να ψηφίσουν και αυτό παρά τα αναμενόμενα οργανωτικά προβλήματα, αλλά και τη βία που μαίνεται στους δρόμους του Καράκας και όχι μόνο.
Μάλιστα, στη διάρκεια της ψηφοφορίας, μια γυναίκα που περίμενε στην ουρά για να ψηφίσει έπεσε νεκρή από σφαίρες αγνώστων.
Δεν αποκλείεται μάλιστα ο τελικός αριθμός των ψηφισάντων να αγγίξει και τα 7,5 εκατομμύρια όταν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση.
Η Αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στη συγκρότηση μιας παράλληλης κυβέρνησης εθνικής ενότητας από την οποία δεν φαίνεται να αποκλείονται στελέχη του περιβάλλοντος Ούγκο Τσάβες, που πλέον διαφωνούν με την πολιτική Μαδούρο.
Παράλληλα, η Βουλή η οποία ελέγχεται από την Αντιπολίτευση, θα ορίσει τη νέα σύνθεση του Ανώτατου Δικαστηρίου, ενός σώματος που για την ώρα ελέγχεται πλήρως από την κυβέρνηση Μαδούρο.
Επιπλέον θα προκηρυχθεί γενική απεργία.
Ο ίδιος ο Μαδούρο προγραμματίζει ψηφοφορία για τον ορισμό νέας Βουλής, προφανώς Βουλής που θα ελέγχεται από τον ίδιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!