Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [In]: Βακτήρια του εντέρου φαίνεται να εμπλέκονται στη νόσο Πάρκινσον
[In]: Βακτήρια του εντέρου φαίνεται να εμπλέκονται στη νόσο Πάρκινσον

[In]: Βακτήρια του εντέρου φαίνεται να εμπλέκονται στη νόσο Πάρκινσον

Καλιφόρνια
Αμερικανοί επιστήμονες κατάφεραν να επιβεβαιώσουν ότι υπάρχει σαφής και λειτουργική σχέση ανάμεσα στα βακτήρια του εντέρου και στη νόσο Πάρκινσον. Η διαπίστωση αυτή αναμένεται να έχει επίπτωση στη διάγνωση και θεραπεία της νόσου στο μέλλον, καθώς μπορεί να αναπτυχθούν φάρμακα που να μη στοχεύουν στον εγκέφαλο αλλά στο γαστρεντερικό σύστημα των ασθενών.
Όπως αναφέρεται σε άρθρο του επιστημονικού εντύπου Cell , ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια και της βιοφαρμακευτικής εταιρείας Axial Biotherapeutics, με επικεφαλής τον καθηγητή Μικροβιολογίας Σαρκίς Μαζμανιάν, απέδειξαν ότι οι αλλαγές στη σύνθεση των μικροβιακών κοινοτήτων του εντέρου μπορεί να επιδεινώσουν ή ακόμη και να προκαλέσουν τα κινητικά προβλήματα των ασθενών με Πάρκινσον.
Η νόσος, που θεωρείται ότι προκαλείται από ένα πολύπλοκο συνδυασμό γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων, πλήττει πάνω από δέκα εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και είναι η δεύτερη συχνότερη νευροεκφυλιστική πάθηση μετά τη νόσο Αλτσχάιμερ. Όσο εξελίσσεται, τόσο καταστρέφει τους νευρώνες του εγκεφάλου που παράγουν ντοπαμίνη.
Τα συμπτώματά της περιλαμβάνουν τρέμουλο των άκρων και του κεφαλιού, βραδυκινησία ή δυσκολία βαδίσματος, αστάθεια, ακαμψία, αδυναμία συντονισμού των κινήσεων κ.α. Βιολογικά, χαρακτηρίζεται από τη συσσώρευση της πρωτεΐνης α-συνουκλεΐνης στον εγκέφαλο και στο έντερο, καθώς και από την παρουσία κυτοκινών που προδίδουν φλεγμονή στον εγκέφαλο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!