Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [In]: Τζανακόπουλος: Μέτρα μετά το 2018 δεν γίνονται δεκτά
[In]: Τζανακόπουλος: Μέτρα μετά το 2018 δεν γίνονται δεκτά

[In]: Τζανακόπουλος: Μέτρα μετά το 2018 δεν γίνονται δεκτά

Αθήνα

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να καταλήξει σε τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς για την β’ αξιολόγηση έως το τέλος της εβδομάδας και να επιτευχθεί πολιτική συμφωνία στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος την Τρίτη.

Όπως είπε, το 90% των θεμάτων της β’ αξιολόγησης έχουν κλείσει με αμοιβαίες υποχωρήσεις, ωστόσο δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές υποχωρήσεις στα εργασιακά που αντιβαίνουν το ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε ότι είναι εφικτό και ρεαλιστικό να υπάρξει μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο έως το τέλος της εβδομάδας, χωρίς υποχωρήσεις στα εργασιακά και με προσπάθεια που θα γεφυρώνει το χάσμα στα δημοσιονομικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου μπορεί να υπάρξει μια πολιτική συμφωνία.

Εν συνεχεία, η ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης μπορεί να γίνει και τυπικά έως το τέλος Δεκεμβρίου, ώστε στο α’ τρίμηνο του 2017 η χώρα θα ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ, παρατήρησε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί νέα μέτρα για μετά το 2018, και ειδικότερα για τα εργασιακά, «δεν μπορεί να δεχθεί λύσεις που έρχονται σε αντίθεση με το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο και το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!