Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [In]: ΤτΕ: Δεν θα αυξηθεί η ζήτηση για δάνεια μέχρι το τέλος του έτους
[In]: ΤτΕ: Δεν θα αυξηθεί η ζήτηση για δάνεια μέχρι το τέλος του έτους

[In]: ΤτΕ: Δεν θα αυξηθεί η ζήτηση για δάνεια μέχρι το τέλος του έτους

Αθήνα
Αμετάβλητα παρέμειναν τα κριτήρια χρηματοδότησης σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, όσο και η ζήτηση για δάνεια το τρίτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο. Την πεποίθηση ότι τα κριτήρια και η ζήτηση θα παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο και κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου εκφράζουν οι τράπεζες στην σχετική έρευνα της ΤτΕ, για τις τραπεζικές χορηγήσεις.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας της Τράπεζας της Ελλάδος το γ’ τρίμηνο τόσο τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις όσο και η ζήτηση για δάνεια από τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις (ΜΧΕ) παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2016, εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου.
Επιπλέον, οι τράπεζες πιστεύουν ότι τα κριτήρια και η ζήτηση θα παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο και κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2016.
Αμετάβλητοι παρέμειναν και οι όροι χορήγησης δανείων προς τις ΜΧΕ το τρίτο τρίμηνο του 2016.
Η αναλογία των αιτήσεων για επιχειρηματικά δάνεια που απορρίφθηκαν πλήρως παρέμεινε επίσης σταθερή σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!