Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [In]: Τσίπρας: Να είμαστε ευθείς προς την Τουρκία για σεβασμό διεθνούς δικαίου
[In]: Τσίπρας: Να είμαστε ευθείς προς την Τουρκία για σεβασμό διεθνούς δικαίου

[In]: Τσίπρας: Να είμαστε ευθείς προς την Τουρκία για σεβασμό διεθνούς δικαίου

«Να είμαστε ευθείς προς την τουρκική πλευρά ως προς τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου αλλά και να διατηρήσουμε τις πόρτες του διαλόγου ανοιχτές» ζήτησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη για ισχυρή Ευρώπη που θα αποτελέσει ισχυρό «παίχτη» αλλά και θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις γεωπολιτικές προκλήσεις.
«Πιστεύω ότι είμαστε σε κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη και χρειάζονται κοινές αποφάσεις, χρειάζεται μια μεταρρυθμισμένη ευρωζώνη» δήλωσε ο έλληνας πρωθυπουργός.
Ζήτησε, δε, τη στήριξη όλων των χωρών της ΕΕ κατά των πολιτικών καταστρατήγησης από τρίτες χώρες, ζητώντας να χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα διπλωματικά εργαλεία.
Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν , όπου, μεταξύ άλλων, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τις ευρωρωσικές σχέσεις αλλά και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με ιδιαίτερη έμφαση στη στάση της Τουρκίας.
Η ΕΕ να τοποθετηθεί με ευθύ και σαφή τρόπο έναντι της Τουρκίας

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρέπει να τοποθετηθεί με ευθύ και σαφή τρόπο απέναντι στην Τουρκία σχετικά με τις υποχρεώσεις της και κυρίως ως προς τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να διατηρήσει ανοιχτές τις πόρτες του διαλόγου με την Άγκυρα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!