Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [In]: Τσιγάρο χωρίς καύση, το νέο στοίχημα της καπνοβιομηχανίας
[In]: Τσιγάρο χωρίς καύση, το νέο στοίχημα της καπνοβιομηχανίας

[In]: Τσιγάρο χωρίς καύση, το νέο στοίχημα της καπνοβιομηχανίας

Λονδίνο
H Philip Morris λανσάρει ένα υποκατάστατο του τσιγάρου που απλώς θερμαίνει αντί να καίει τα φύλλα καπνού, ελπίζοντας μάλιστα ότι η νέα τεχνολογία είναι ένα βήμα για την οριστική κατάργηση του συμβατικού τσιγάρου. Ανάλογες συσκευές ετοιμάζουν κι άλλες καπνοβιομηχανίες, πολλοί όμως εμφανίζονται δύσπιστοι.
Το νέο τσιγάρο Iqos της Philip Morris International μόλις έφτασε στην αγορά της Βρετανίας, αναφέρει το BBC . Πρόκειται για μια μπαταρία σε μέγεθος κινητού τηλεφώνου, η οποία φορτίζει μια ηλεκτρονική θήκη στην οποία εισάγονται ράβδοι καπνού. Ο χρήστης απλά εισάγει τη ράβδο στη θήκη και ρουφά.
Ο καπνός που παράγεται είναι πολύ λιγότερος από ό,τι στο συμβατικό τσιγάρο, και σύμφωνα με καπνιστές που το δοκίμασαν δεν αφήνει οσμές στα ρούχα.
Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, ο χρήστης παίρνει την ίδια δόση νικοτίνης που προσφέρει το συμβατικό κάπνισμα αλλά με 90% λιγότερες τοξίνες.
Η εταιρεία επικαλείται δοκιμές που έδειξαν ότι η χρήση του Iqos προσφέρει τα ίδια οφέλη με την πλήρη διακοπή του καπνίσματος. Επισήμως, όμως, δεν υποστηρίζει κάτι τέτοιο, και λέει απλά ότι το νέο προϊόν είναι πιθανό να προκαλεί λιγότερες βλάβες.
Η συσκευή Iqos πωλείται στη Βρετανία για 45 λίρες (53 ευρώ), ενώ ένα πακέτο των 20 ράβδων κοστίζει 8 λίρες (κάτι παραπάνω από 9 ευρώ).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!