Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
16 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [In]: Τσακαλώτος: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να σταθεί στα πόδια της

[In]: Τσακαλώτος: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να σταθεί στα πόδια της

Πρέπει κάποια στιγμή να πιστέψουμε στην ικανότητα της Ελλάδας να σταθεί στα πόδια της, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στη Les Echos. Δηλώνει σίγουρος για την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια τον Αύγουστο, αλλά και για τη μεταμνημονιακή εποχή, και υπολογίζει επίσης σε ταχεία αναδιάρθρωση του χρέους.
«Παραμένω πάντοτε αριστερός», τονίζει ο υπουργός ερωτηθείς εάν η καρέκλα εξουσίας τον «άλλαξε», συμπληρώνοντας πως «δικαιώθηκε» η κυβερνητική επιλογή να συμβιβαστεί και να αποδεχθεί τους όρους του προγράμματος.
Ο υπουργός αναφέρεται για άλλη μια φορά στην επιλογή της κυβέρνησης για έξοδο από το μνημόνιο χωρίς προληπτική πιστωτική γραμμή, απαντώντας στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και σε όσους άλλους υποστηρίζουν την επιλογή αυτή, ότι το «μαξιλάρι ρευστότητας» ύψους 15-18 δισ. ευρώ που φτιάχνει η Ελλάδα για τη μεταμνημονιακή εποχή επιτελεί ακριβώς αυτόν τον ρόλο. «Αυτό το αποθεματικό δεν λειτουργεί συμπληρωματικά στην προληπτική πιστωτική γραμμή, αλλά ως εναλλακτική. Δεν έχει κανένα νόημα να υπάρξουν πολλαπλές ασπίδες προστασίας» σημειώνει. Διαβεβαιώνει δε και για την ασφάλεια των τραπεζών.
Ενδιαφέρον έχει και η απάντηση του υπουργού σε ό,τι αφορά την επιτροπεία στη μεταμνημονιακή εποχή. Eμφανίζεται πεπεισμένος ότι δεν θα υπάρξουν επιπλέον μέτρα και εκτιμά ότι αυτή θα «επικεντρωθεί στην επαλήθευση της ορθής εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων που δεν θα έχουν πλήρως ολοκληρωθεί κατά τη λήξη του προγράμματος».
Σε ότι αφορά το μέγα ερώτημα τι περιθώρια ελευθερίας στην άσκηση δημοσιονομικής πολιτικής θα έχει η Ελλάδα αφού έχει δεσμευτεί για συγκεκριμένους στόχους ο υπουργός απαντά ότι υπάρχουν ήδη περιθώρια ελιγμών, τα οποία εξασφάλισε κυρίως η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!