Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [In]: Τσακαλώτος: Διαπραγματευτήκαμε για να μεταβιβαστεί μόνο το 5% του ΟΤΕ
[In]: Τσακαλώτος: Διαπραγματευτήκαμε για να μεταβιβαστεί μόνο το 5% του ΟΤΕ

[In]: Τσακαλώτος: Διαπραγματευτήκαμε για να μεταβιβαστεί μόνο το 5% του ΟΤΕ

Αθήνα
Έπειτα από διαπραγμάτευση με τους εταίρους η κυβέρνηση κατόρθωσε να μεταβιβαστεί μόνο το 5% των μετοχών του ΟΤΕ που εξακολουθεί να διαθέτει το ελληνικό Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ, παρά το γεγονός πως υποχρέωση από το μνημόνιο του Ιουλίου του 2015 ήταν να μεταβιβαστεί ποσοστό 6%, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στη Βουλή.
Όπως σημείωσε, με αυτόν τον τρόπο, το ελληνικό Δημόσιο κρατάει 1%, ώστε μαζί με το 4% των μετοχών που έχει το ΙΚΑ να μπορεί να κρατήσει μία στρατηγική σχέση με τον ΟΤΕ και να έχουμε μία νέα συμφωνία μετόχων.
Σε επισήμανση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου της ΝΔ, Νίκης Κεραμέως, ότι «η κυβέρνηση εκποιεί τις μετοχές του ΟΤΕ σε συνθήκες πλήρους απαξίωσης του Χρηματιστηρίου, καθώς στις 29.12.2014 η αξία της μετοχής του ΟΤΕ ήταν 9,2 ευρώ και σήμερα είναι 7,85 ευρώ και προκύπτει, έτσι, τρύπα 500 εκατομμυρίων ευρώ για το Δημόσιο», ο κ. Τσακαλώτος απάντησε ότι το πότε θα πουλήσει το ΤΑΙΠΕΔ αυτές τις μετοχές θα κριθεί από το πότε θα υπάρχουν οι συνθήκες για να επιτευχθεί καλύτερη τιμή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!