Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [In]: Τρεις απλοί τρόποι να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας
[In]: Τρεις απλοί τρόποι να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας

[In]: Τρεις απλοί τρόποι να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας

Οι μεσήλικες που έχουν καταφέρει να μην είναι παχύσαρκοι, να μην έχουν υπέρταση και διαβήτη, έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρδιακή ανεπάρκεια μετέπειτα, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο JACC: Heart Failure.
Επιστημονική ομάδα της Ιατρικής Σχολής «Feinberg» του Πανεπιστημίου «Northwestern» στο Σικάγο, διαπίστωσαν ότι ένα άτομο 45 ετών χωρίς τους τρεις βασικούς παράγοντες κινδύνου (παχυσαρκία, διαβήτη, υπέρταση) έχει έως και 86% μικρότερο κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας συγκριτικά με όσους έχουν κακό έλεγχο του σωματικούς βάρους, της αρτηριακής πίεσης και των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα.
Οι ερευνητές κατάληξαν στο παραπάνω συμπέρασμα αφού ανέλυσαν στοιχεία από τέσσερις καρδιολογικές μελέτες, που είχαν γίνει στις ΗΠΑ, την περίοδο 1948-87. Την περίοδο 2007-2008 εντόπισαν ιατρικά αρχεία για πάνω από 19.000 άνδρες και γυναίκες, των οποίων η καρδιακή υγεία είχε αξιολογηθεί σε ηλικία 45 ετών. Επίσης, έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση επιπλέον 24.000 άτομα, των οποίων η καρδιακή υγεία αξιολογήθηκε όταν ήταν 55 ετών.
Καρδιακή ανεπάρκεια ανέπτυξαν σχεδόν 1.700 άτομα που είχαν ελεγχθεί σε ηλικία 45 ετών και σχεδόν 3.000 εξ όσων εξετάστηκαν σε ηλικία 55 ετών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!