Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 0 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [In]: Τραυματικές και στρεσογόνες εμπειρίες προάγουν την παχυσαρκία
[In]: Τραυματικές και στρεσογόνες εμπειρίες προάγουν την παχυσαρκία

[In]: Τραυματικές και στρεσογόνες εμπειρίες προάγουν την παχυσαρκία

Τα στρεσογόνα ή τραυματικά γεγονότα, εκτός από την ψυχολογική επιβάρυνση που προκαλούν, έχουν αρνητική επίδραση και στο σωματικό βάρος, αφού αμερικανική μελέτη υποστηρίζει ότι οι γυναίκες που έχουν βιώσει τραυματικές εμπειρίες κινδυνεύουν να εξελιχθούν σε παχύσαρκες.

Η μελέτη, που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας στη Καλιφόρνια έγινε στο Κέντρο για τη Μελέτη της Αντιξοότητας και της Καρδιαγγειακής Νόσου του Πανεπιστημίου της Καλιφορνια, στο Σαν Φρανσίσκο.

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 22.000 μεσήλικες και ηλικιωμένες γυναίκες με στόχο να αναδειχθεί η σχέση παχυσαρκίας και τραυματικών γεγονότων, όπως ο θάνατος παιδιού ή σοβαρή σωματική επίθεση, καθώς και αρνητικά γεγονότα, όπως η μακροχρόνια ανεργία ή η ληστεία.

Περίπου το 23% των γυναικών που είχαν συμπεριληφθεί στο δείγμα ήταν παχύσαρκες.

Εκείνες που ανέφεραν περισσότερα από ένα τραυματικά γεγονός είχαν 11% περισσότερες πιθανότητες να είναι παχύσαρκες, συγκριτικά με εκείνες που δεν είχαν βιώσει στρεσογόνο συμβάν.

Επιπλέον, οι γυναίκες που είχαν αναφέρει τέσσερα ή περισσότερα αρνητικά συμβάντα εντός των προηγούμενων πέντε ετών είχαν 36% περισσότερες πιθανότητες να είναι παχύσαρκες, συγκριτικά με εκείνες που δεν ανέφεραν κανέναν επιβαρυντικό γεγονός στη ζωή τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!