Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [In]: Με τον Πρόεδρο τη Δημοκρατίας συναντήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών
[In]: Με τον Πρόεδρο τη Δημοκρατίας συναντήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών

[In]: Με τον Πρόεδρο τη Δημοκρατίας συναντήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών

Αθήνα
Τη σημασία της διάκρισης μεταξύ Αποκέντρωσης και Αυτοδιοίκησης, ιδίως στη νομοθεσία, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την συνάντησή του, την Τετάρτη, με τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Παράλληλα, ο Πρόεδρος επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των Αποκεντρωμένων Δομών του Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη αξιοποίησης της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, προκειμένου να συμβάλει στη βελτίωση της καθημερινής ζωής του πολίτη.
Μάλιστα, σημείωσε ότι η δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας του πολίτη με το κράτος μπορεί να εξαλείψει και τα «προγεφυρώματα διαφθοράς», γιατί όταν δεν παρεμβαίνει το ανθρώπινο στοιχείο, τότε δύναται να μειωθεί και το θέμα της διαφθοράς, το οποίο είναι πάντα υπαρκτό.
Από την πλευρά του, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι το 2017 θα είναι χρόνος ιστορικός για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, γιατί η καθιέρωση του Μητρώου Πολιτών θα φέρει μεγάλη ανατροπή.
Με βάση το Μητρώο αυτό θα διαλειτουργούν οι 280 μικρές και μεγάλες βάσεις δεδομένων του Δημοσίου, όπως είναι το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ κλπ. Αυτό έχει ως στόχο να απαλλάξει το Δημόσιο και τον πολίτη από 11 εκατομμύρια έγχαρτα πιστοποιητικά, που περίπου κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι μετακινούνται από υπηρεσία σε υπηρεσία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!