Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [In]: Την πόρτα της εξόδου δείχνει η Mercosur στην Βενεζουέλα
[In]: Την πόρτα της εξόδου δείχνει η Mercosur στην Βενεζουέλα

[In]: Την πόρτα της εξόδου δείχνει η Mercosur στην Βενεζουέλα

Μπραζίλια
Η συμμετοχή της Βενεζουέλας στη Mercosur, τη ζώνη ελεύθερου εμπορίου πέντε χωρών της Λατινικής Αμερικής, θα ανασταλεί καθώς δεν πληροί πια τις υποχρεώσεις της ως μέλος, ανακοίνωσε Βραζιλιάνος αξιωματούχος.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η Mercosur θεωρεί ότι η Βενεζουέλα δεν έχει τηρήσει συμφωνίες της ομάδας που αφορούν την οικονομία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, και τους μετανάστες.
Πηγή της κυβέρνησης της Αργεντινής δήλωσε ότι η απόφαση δεν θα ληφθεί μέχρι τη συνάντηση στις 14 Δεκεμβρίου των υπουργών Εξωτερικών.
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έχει καταδικάσει τις προσπάθειες, όπως ισχυρίζεται, των δεξιών κυβερνήσεων σε Βραζιλία, Αργεντινή και Παραγουάη να την αποβάλλουν.
Σύμφωνα με τα πιό πρόσφατα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η ΕΕ αποτελεί τον κυριότερο εμπορικό εταίριο της Mercosur, με το 20% του συνολικού εμπορίου στη ζώνη Mercosur, αξίας 110 δισ. ευρώ.
Η ομάδα αποτελεί την 6η πιο σημαντική αγορά εξαγωγών για την ΕΕ, ενώ οι εξαγωγές της ΕΕ αυξάνονται ανά έτος, από 28 εκατομμύρια ευρώ το 2007 σε 57 δισ. ευρώ το 2013.
Η Mercosur (Mercosul στα πορτογαλικά) ιδρύθηκε το 1991 και αποτελεί μια ζώνη ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της Αργεντινής, της Βραζιλίας, της Ουρουγουάης, της Παραγουάης και της Βενεζουέλας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!