Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 13 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [In]: Θεσμοί: «Μείνετε πιστοί στις δεσμεύσεις σας, αλλιώς…»
[In]: Θεσμοί: «Μείνετε πιστοί στις δεσμεύσεις σας, αλλιώς…»

[In]: Θεσμοί: «Μείνετε πιστοί στις δεσμεύσεις σας, αλλιώς…»

Προειδοποιητικό μήνυμα προς την Αθήνα στέλνουν οι θεσμοί, για την ανάγκη εφαρμογής των συμφωνηθέντων. «Ολες οι πλευρές πρέπει να παραμείνουν πιστές στη συμφωνία, δεν είναι θέμα προτιμήσεων, είναι γραπτές δεσμεύσεις στο μνημόνιο και όχι μόνο με το ΔΝΤ» αναφέρουν κοινοτικές πηγές.
Το μέλλον προδιαγράφεται δυσοίωνο για την ελληνική πλευρά, στην περίπτωση που οι στόχοι για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018 δεν επιτευχθούν και στο μεταξύ το ΔΝΤ έχει αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα. Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι «αν αρχίσουμε να ξηλώνουμε κομμάτια της συμφωνίας αυτό θα περιέπλεκε πάρα πολύ τις διαδικασίες».
Αυτή τη στιγμή πάντως όλοι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θεωρούν ότι το πρόγραμμα βρίσκεται σε τροχιά χωρίς την ανάγκη νέων μέτρων για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ. Σε ό,τι αφορά στην ενδεχόμενη ταχύτερη εφαρμογή της προβλεπόμενης μείωσης του αφορολογήτου το 2019, αντί για το 2020, η ίδια πηγή προσέθεσε ότι αυτό θα συζητηθεί τον ερχόμενο Μάιο με το ΔΝΤ στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης.
Το πλέον κρίσιμο σημείο των επόμενων μηνών είναι η διαρκής υλοποίηση ηλεκτρονικών και φυσικών πλειστηριασμών με την προσθήκη της διενέργειας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για οφειλές προς το Δημόσιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!