Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [In]: Θέατρο αλληλεγγύης: Τα προσφυγόπουλα διψούν για θέατρο
[In]: Θέατρο αλληλεγγύης: Τα προσφυγόπουλα διψούν για θέατρο

[In]: Θέατρο αλληλεγγύης: Τα προσφυγόπουλα διψούν για θέατρο

Θέατρο για όλους. Η σκηνή δεν αποδεικνύεται τελικά απαραίτητο εργαλείο για την αποστολή μηνυμάτων. Απαραίτητο όμως το αίσθημα συνεισφοράς που θέτει τις βάσεις για σημαντικές δημιουργίες. Με το πνεύμα αυτό πορεύεται το Θέατρο του Νέου Κόσμου που για 15η χρονιά συνεχίζει τη δράση του Θεάτρου αλληλεγγύης για παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και ιδρύματα ή ανήκουν σε άλλες ευαίσθητες ομάδες.
Πρόκειται για μια δράση που ξεκίνησε το 2002 με παραστάσεις για παιδιά σε νοσοκομεία και ιδρύματα, πολύ σύντομα όμως εξαπλώθηκε και σε άλλους χώρους, όπως σε ειδικά σχολεία, καταυλισμούς τσιγγάνων, προσφυγικούς καταυλισμούς, στέκια προσφύγων, γυναικείες φυλακές, προγράμματα απεξάρτησης για μητέρες με τα παιδιά τους κλπ.
Για τη νέα χρονιά επιχειρείται να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στους χώρους φιλοξενίας προσφύγων όχι μόνο στην Αττική αλλά και στην υπόλοιπη χώρα, σε όποιες δομές φιλοξενούνται παιδιά, είτε με τις οικογένειές τους είτε ασυνόδευτα.
Σκοπός είναι η προσφορά του θεάτρου σε παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να το αγγίξουν, που έχουν μηδαμινή πρόσβαση σε αυτό.
«Οι αντιδράσεις είναι πολλαπλές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!