Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 7 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [In]: Tesla: Ο Έλον Μασκ έβαλε την νταλίκα στην πρίζα
[In]: Tesla: Ο Έλον Μασκ έβαλε την νταλίκα στην πρίζα

[In]: Tesla: Ο Έλον Μασκ έβαλε την νταλίκα στην πρίζα

Η αλήθεια είναι ότι στους Έλληνες θυμίζει γιγανταία αστυνομική «αύρα», μέρες που είναι. Κανείς συνειρμός, πάντως, δεν μπορεί να στερήσει τη θεαματικότητα του οχήματος που παρουσιάστηκε στις ΗΠΑ την παραμονή της 17ης Νοέμβρη. Πρόκειται για την Tesla Semi, πρώτη ηλεκτρική νταλίκα που κατασκεύασε η πρωτοποριακή αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla, η οποία δραστηριοποιείται στην κατασκευή αποκλειστικώς ηλεκτρικών οχημάτων.
Το μοναδικό πρόβλημα των ηλεκτρικών οχημάτων είναι, ως γνωστόν, η περιορισμένη αυτονομία τους. Έχει επιτευχθεί μεγάλη πρόοδος σε ό,τι αφορά την ισχύ των μπαταριών που χρησιμοποιούν. Αλλά ακόμα δεν μπορούν να συναγωνιστούν σε αυτονομία τα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσεως.
Μια νταλίκα, επιπλέον, διανύει εξ ορισμού μεγάλες αποστάσεις σε αυτοκινητοδρόμους. Δεν έχει την «πολυτέλεια» για πολλές στάσεις ανεφοδιασμού – επαναφόρτισης εν προκειμένω των μπαταριών της. Από την άλλη, όμως, διαθέτει άφθονο χώρο, πολύ περισσότερο από ένα επιβατικό αυτοκίνητο, για την αποθήκευση των συσσωρευτών.
Εν πάση περιπτώσει, η πολυαναμενόμενη Tesla Semi έχει τη δυνατότητα να διανύει με μία φόρτιση 500 μίλια, δηλαδή 800 χιλιόμετρα. Αρκετά για τη φύση, τη λειτουργία και τον σκοπό του βαρέος οχήματος θα έλεγε κανείς. Ίσως περισσότερα και από ντιζελοκίνητους ανταγωνιστές του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!