Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [In]: SZ: Περισσότεροι Τούρκοι αγοράζουν σπίτια στην Ελλάδα με τη «χρυσή βίζα»
[In]: SZ: Περισσότεροι Τούρκοι αγοράζουν σπίτια στην Ελλάδα με τη «χρυσή βίζα»

[In]: SZ: Περισσότεροι Τούρκοι αγοράζουν σπίτια στην Ελλάδα με τη «χρυσή βίζα»

Αθήνα
Για αυξανόμενο ρεύμα τούρκων αγοραστών ακινήτων στην Ελλάδα μιλά δημοσίευμα της γερμανική Sueddeutsche, συσχετίζοντάς το με τις ανησυχίες για τις πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία με φόντο το αποτυχημένο πραξικόπημα -αλλά και με το καθεστώς που διευκολύνει τη βίζα για ξένους αγοραστές ακινήτων αξίας πάνω από 250.000 ευρώ.
Το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου στην Τουρκία φαίνεται μεταξύ άλλων να κεντρίζει το ενδιαφέρον τούρκων πολιτών για αγορά ακινήτου στην Ελλάδα, γράφει η SZ παραθέτοντας επώνυμες και ανώνυμες μαρτυρίες επαγγελματιών του κτηματομεσιτικού κλάδου.
To δημοσίευμα παραδέχεται πως δεν υπάρχουν επίσημοι αριθμοί, «ωστόσο έμποροι ακινήτων επιβεβαιώνουν το φαινόμενο» αναφέρει.
Το ρεπορτάζ επικαλείται τον ιδιοκτήτη της αθηναϊκής Ellika Real Estate Βασίλη Αξαρλής, ο οποίος λέ πως «τα προηγούμενα δύο χρόνια είχαμε μαζική αύξηση των τούρκων αγοραστών». «Κυρίως μετά το πραξικόπημα άτομα από τη μεσαία τάξη της Τουρκίας άρχισαν να σκέφτονται την περίπτωση ενός ακινήτου στην Ευρώπη» λέει, μιλώντας για «αύξηση της τάξης του 1000%».
Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλοί τούρκοι αγοραστές είναι δημόσιοι υπάλληλοι, επιχειρηματίες, δικηγόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες και διανοούμενοι και ζουν κατά κύριο λόγο σε πόλεις όπως η Κωνσταντινούπολη, η Σμύρνη και η Άγκυρα, όπου είναι περισσότερο διαδεδομένη η ευρωπαϊκή κουλτούρα.
«’Ένα σπίτι στην Ελλάδα είναι μια πύλη προς την Ευρώπη’, λέει ο Αξαρλής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!