Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [In]: Στουρνάρας: Προσοχή στους κινδύνους στο δρόμο της εξόδου από την κρίση
[In]: Στουρνάρας: Προσοχή στους κινδύνους στο δρόμο της εξόδου από την κρίση

[In]: Στουρνάρας: Προσοχή στους κινδύνους στο δρόμο της εξόδου από την κρίση

Newsroom
Την προοπτική εξόδου από την κρίση, αλλά και τους σοβαρούς κινδύνους που ελλοχεύουν και απαιτούν εγρήγορση επεσήμανε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας στην ομιλία του στο ετήσιο Συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικό Επιμελητηρίου «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας».
«Η προοπτική εξόδου από την κρίση, και η επιστροφή σε διατηρήσιμη και εξωστρεφή ανάπτυξη είναι πλέον και πάλι ορατές. Ελλοχεύουν όμως και σοβαροί κίνδυνοι, οι οποίοι απαιτούν εγρήγορση» ανέφερε ο κ. Στουρνάρας, υποστηρίζοντας ότι είναι αδιανόητη μία νέα οπισθοδρόμηση από την ελληνική κυβέρνηση και τους θεσμούς.
Ο ίδιος ζήτησε ρεαλισμό και ευελιξία και από τις δύο πλευρές, καθώς όπως είπε καταλύτη για την ελληνική οικονομία αποτελεί η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και η ταχεία εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.
«Μια σειρά από ουσιώδεις μεταρρυθμίσεις στις αγορές, με προσδοκώμενα οφέλη για την οικονομική δραστηριότητα. Αν συμβεί αυτό, οι θετικές επιπτώσεις θα γίνουν γρήγορα αισθητές και θα ισχυροποιηθεί η πρόβλεψη για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας με επιταχυνόμενους ρυθμούς από το 2017 και μετά» ανέφερε.
Για τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας μεγαλύτερη πρόκληση αποτελεί η αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων από τις τράπεζες, η αλλαγή της δημοσιονομικής πολιτικής, η αντιμετώπιση τη υποαπασχόλησης και το υψηλό χρέος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!