Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [In]: Στόχος «άμεσα» το πράσινο φως στη συμφωνία εμπορίου ΕΕ-Καναδά (CETA)
[In]: Στόχος «άμεσα» το πράσινο φως στη συμφωνία εμπορίου ΕΕ-Καναδά (CETA)

[In]: Στόχος «άμεσα» το πράσινο φως στη συμφωνία εμπορίου ΕΕ-Καναδά (CETA)

Λουξεμβούργο
Οι κυβερνήσεις της ΕΕ ευελπιστούν πως θα ανοίξει σύντομα ο δρόμος για τη συμφωνία εμπορίου με τον Καναδά (CETA), στοχεύοντας στο να ξεπεραστούν οι τελευταίες επιφυλάξεις.
Το Βέλγιο πιστεύει πως θα καταφέρει να αποσπάσει σύντομα και τη συμφωνία της Βαλονίας, ενώ η γερμανική πλευρά αναφέρει πως ενδέχεται μέχρι το Σαββατοκύριακο να έχουν «απαντηθεί τα ερωτήματα χωρών όπως η Ρουμανία».
Όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν δείξει, όπως σημειώνει το Reuters, ότι προτίθενται να υποστηρίξουν την CETA, η οποία θα συνιστά την πρώτη εμπορική συμφωνία της ΕΕ με χώρα της G7.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Βελγίου βρίσκεται σε συνομιλίες με την περιφερειακή κυβέρνηση της Βαλονίας για το ζήτημα (η υποστήριξη της δεύτερης είναι απαραίτητη για να προχωρήσει το Βέλγιο) και, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών και Εμπορίου Ντιντιέρ Ρέιντιερς, πιστεύει πως «θα είναι μέχρι τη Σύνοδο σε θέση να προχωρήσει».
Από την πλευρά του, ο γερμανός υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε την Τρίτη πεπεισμένος πως «δεν θα αποτύχει η CETA», στο πλαίσιο της σχετικής συνάντησης στο Λουξεμβούργο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!