Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [In]: Στο Λαγονήσι έφτασε το μαζούτ του «Αγία Ζώνη ΙΙ»
[In]: Στο Λαγονήσι έφτασε το μαζούτ του «Αγία Ζώνη ΙΙ»

[In]: Στο Λαγονήσι έφτασε το μαζούτ του «Αγία Ζώνη ΙΙ»

Την πορεία των επιχείρησεων απορρύπανσης του Σαρωνικού και των ακτών της Αττικής ανέπτυξαν τα στελέχη του συντονιστικού οργάνου που συστήθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας για την αντιμετώπιση της ρύπανσης από το δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ».
Όπως ανέφερε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας, αντιπλοίαρχος Νίκος Λαγκαδιανός συνολικά επιχειρούν έξι απορρυπαντικά σκάφη του λιμενικού και έξι ιδιωτικά, συμπεριλαμβανομένου και του σκάφους «ΑΚΤΑΙΑ» της EMSA, με περισσότερα από 160 άτομα να συμμετέχουν στις εργασίες.
Ειδικότερα, στη θαλάσσια περιοχή αρμοδιότητας Α’ Λιμενικού Τμήματος (Τζελέπης), έγινε έλεγχος και δεν βρέθηκαν ίχνη ρύπανσης. Στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ψυττάλειας και εισόδου Λιμένα Πειραιά εντοπίστηκαν, διάσπαρτες πετρελαιοκηλίδες, μικρού μεγέθους που αντιμετωπίστηκαν, ενώ στην περιοχή της Σαλαμίνας πραγματοποιήθηκε η έναρξη εργασιών αντιρρύπανσης από προσωπικό ιδιωτικών εταιρειών αλλά και απάντληση πετρελαιοειδών καταλοίπων από βυτιοφόρο όχημα ιδιωτικής εταιρείας, τα οποία στη συνέχεια μεταφορτώθηκαν και απομακρύνθηκαν.
Πετρελαιοειδή εντοπίστηκαν μπροστά από την παραλία «Φλώρας Σεληνίων» τα οποία εγκλωβίστηκαν με πλωτό φράγμα από προσωπικό ιδιωτικής εταιρείας και περισυνελέγησαν, ενώ μπροστά από την παραλία τοποθετήθηκε 225 μ. πλωτό φράγμα.
Εξάλλου συνεχίστηκαν οι εργασίες απορρύπανσης καθαρισμού της ακτής στην ευρύτερη περιοχή όρμου Σεληνίων- Λημνιώνα- Κυνοσούρας, ενώ πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι από ξηράς από στελέχη του Λιμενικού νοτιοανατολικά της Σαλαμίνας και στο Πέραμα και δεν βρέθηκαν ίχνη ρύπανσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!