Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 19 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 5 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [In]: Στις σημαντικές ελλείψεις στη σχολική στέγη επιμένουν οι δήμαρχοι Κ.Μακεδονίας

[In]: Στις σημαντικές ελλείψεις στη σχολική στέγη επιμένουν οι δήμαρχοι Κ.Μακεδονίας

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για το θέμα της σχολικής στέγης ζητούν οι δήμαρχοι που απαρτίζουν την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΜΚ).
Σε συνεδρίασή του σήμερα, Τρίτη, το ΔΣ της ΠΕΔΚΜ αποφάσισε να απευθύνει νέο αίτημα προς τον πρωθυπουργό προκειμένου να συζητηθούν οι ελλείψεις που παρουσιάζονται σε σχολικά συγκροτήματα και σχολικές αίθουσες στους 38 δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας.
Παρόμοιο αίτημα είχε σταλεί και πριν από έξι μήνες και η ΠΕΔΚΜ ζητά τη μεσολάβηση της διευθύντριας του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνας Νοτοπούλου, για την υλοποίηση της συνάντησης με τον κ.Τσίπρα.
«Βλέπουμε ότι τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και οι συναρμόδιοι υπουργοί με τους οποίους συζητήσαμε, ουσιαστικά κωφεύουν. Και δεν φεύγουν τα κοντέινερ από τον Εύοσμο, ή δεν λύνονται τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν σε διδακτήρια του Δήμου Θεσσαλονίκης», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, προσθέτοντας:
«Εχουμε ήδη ζητήσει συνάντηση στο Γραφείο του Πρωθυπουργού με την κ. Νοτοπούλου και έχουμε στείλει σχετικά έγγραφα. Απάντηση όμως δεν πήραμε. Δεν θα το αφήσουμε αυτό το θέμα γιατί είναι άκρως αυτοδιοικητικό που έχει σχέση με τις τοπικές κοινωνίες και το μέλλον του τόπου μας, τα παιδιά μας».
Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΕΔΚΜ, στους 38 δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας απαιτούνται συνολικά 102 διδακτήρια και δεκαεπτά αγορές οικοπέδων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!