Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [In]: Στοίχημα εκατομμυρίων για τον πρώτο άνθρωπο που θα φτάσει τα 150
[In]: Στοίχημα εκατομμυρίων για τον πρώτο άνθρωπο που θα φτάσει τα 150

[In]: Στοίχημα εκατομμυρίων για τον πρώτο άνθρωπο που θα φτάσει τα 150

Ουάσινγκτον
Θα χρειαστεί να περιμένουμε 134 χρόνια για να μάθουμε ποιος κέρδισε το μεγάλο ποσό: δύο έγκριτοι αμερικανοί επιστήμονες ανανέωσαν το στοίχημά τους για το εάν υπάρχει έστω κι ένας άνθρωπος που γεννήθηκε τον περασμένο αιώνα και θα ζήσει μέχρι τα 150 χρόνια.
Παρά την πρόοδο της βιολογίας, τα αίτια και οι μηχανισμοί της γήρανσης δεν είναι καλά κατανοητοί. Ορισμένες προηγούμενες μελέτες, όπως αυτή που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature την περασμένη εβδομάδα, υποδεικνύουν ότι υπάρχουν εγγενείς, γενετικοί παράγοντες που θέτουν ένα όριο στη διάρκεια της ανθρώπινης ζωής, γύρω στα 115 χρόνια. Άλλοι, πάλι, πιστεύουν ότι μέγιστο όριο δεν υπάρχει.
Αυτή είναι η γνώμη του Στίβεν Όσταντ, βιολόγου που μελετά τη γήρανση στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, έχει διαφορετική γνώμη. Αφορμή για το στοίχημα ήταν μια δήλωσή του που εμφανίστηκε το 2000 στο περιοδικό Scientific American: «Ο πρώτος άνθρωπος που θα φτάσει τα 150 πιθανότατα έχει ήδη γεννηθεί».
Διαφορετική άποψη είχε ο Τζέι Ολσάνσκι του Πανεπιστημίου του Ίλινοϊ στο Σικάγο, ο οποίος πιστεύει ότι η παράταση της ζωής πέρα από τα 150 μπορεί να είναι εφικτή, θα απαιτήσει όμως τεχνολογίες που δεν είναι ακόμα διαθέσιμες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!