Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [In]: ΣτΕ: Νόμιμη η συμφωνία του Δημοσίου με τη Siemens
[In]: ΣτΕ: Νόμιμη η συμφωνία του Δημοσίου με τη Siemens

[In]: ΣτΕ: Νόμιμη η συμφωνία του Δημοσίου με τη Siemens

Σφραγίδα νομιμότητας έβαλε κατά πλειοψηφία το Συμβούλιο της Επικρατείας στη συμφωνία συμβιβασμού, που είχε υπογράψει η Siemens με το ελληνικό δημόσιο το έτος 2012.
Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, παρά την αντίθετη θέση που είχε διατυπώσει το Δ. Τμήμα του ΣτΕ που έκρινε αρχικά την υπόθεση, έκρινε ότι η επίμαχη συμφωνία, είναι νόμιμη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δικαστικός έλεγχος της υπόθεσης αυτής έφτασε στο ΣτΕ μετά από προσφυγή του Σωματείου Έλληνες Φορολογούμενοι.
Η Ολομέλεια του ΣτΕ, κατά πλειοψηφία, έκρινε ότι τόσο το σωματείο όσο και οι φορολογούμενοι δεν απέδειξαν το έννομο συμφέρον τους, και απέρριψαν την προσφυγή κρίνοντας ότι η Πολιτεία έχει την δυνατότητα της ποινικής αξίωσης από την Siemens για το αδίκημα της φοροδιαφυγής.
Αντίθετη όμως, άποψη εξέφρασε η μειοψηφία των ανωτάτων δικαστών που έκρινε ότι η επίμαχη υπόθεση εμφανίζει «μείζονα σημασία για το δημόσιο συμφέρον» και τίθενται «σοβαρά ζητήματα τα οποία αφορούν τις συνταγματικές προϋποθέσεις συμβιβασμού του Ελληνικού Δημοσίου».
Μίνα Μουστάκα

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!