Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 5 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [In]: Σλοβακία: «Οχι» σε ευρωπαϊκή σύμβαση προστασίας των γυναικών

[In]: Σλοβακία: «Οχι» σε ευρωπαϊκή σύμβαση προστασίας των γυναικών

Η Σλοβακία δεν πρόκειται να επικυρώσει τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την καταπολέμηση της βίας εναντίον των γυναικών, γνωστοποίησε ο σλοβάκος πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο, υποκύπτοντας τελικά στις πιέσεις του ήσσονος κυβερνητικού του εταίρου και της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.
Πριν από δύο εβδομάδες, η Βουλγαρία – χώρα που ασκεί την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ το τρέχον εξάμηνο – επίσης κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να επικυρώσει τη Σύμβαση, υπογραμμίζοντας την απόρριψη των φιλελεύθερων αξιών πλουσιότερων χωρών της δυτικής Ευρώπης από τις κοινωνικά πιο συντηρητικές χώρες του πάλαι ποτέ ανατολικού μπλοκ.
Η κυβέρνηση της Σλοβακίας είχε υπογράψει τη Σύμβαση για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας Εναντίον των Γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας το 2011• η επικύρωσή της από το σλοβάκικο κοινοβούλιο θα ήταν το επόμενο βήμα. Συνολικά, μέχρι σήμερα τη Σύμβαση των 81 άρθρων έχουν υπογράψει πάνω από 40 χώρες.
Ομως ο Φίτσο ξεκαθάρισε πως παρότι η Σλοβακία θα εντάξει στο εθνικό της δίκαιο όλα τα μέτρα που προβλέπει η Σύμβαση για την καταπολέμηση της βίας εναντίον των γυναικών, δεν σκοπεύει να την επικυρώσει, εξηγώντας ότι θεωρεί το κείμενο αυτό αμφιλεγόμενο κι υποστηρίζοντας ότι αντίκειται στο σλοβακικό Σύνταγμα, ενώ θα συνεπαγόταν τη νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!