Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [In]: Ο σκηνοθέτης Γιώργος Γιανναράκος για τον «άπαιχτο» Καμπανέλλη στο in.gr
[In]: Ο σκηνοθέτης Γιώργος Γιανναράκος για τον «άπαιχτο» Καμπανέλλη στο in.gr

[In]: Ο σκηνοθέτης Γιώργος Γιανναράκος για τον «άπαιχτο» Καμπανέλλη στο in.gr

Ο «Κρυφός Ήλιος» και το «Σιλωάμ» του Ιάκωβου Καμπανέλλη ήρθαν στα χέρια του τυχαία, έπειτα από μια ραδιοφωνική κουβέντα που είχε με την κόρη του συγγραφέα, Κατερίνα, καλεσμένη της ραδιοφωνικής εκπομπής του. Αυτό που τον εντυπωσίασε εξαρχής είναι ότι «δεν είχαν δει ακόμη το φως της σκηνής» λέει στο in.gr o σκηνοθέτης Γιώργος Γιανναράκος που τα ανεβάζει υπό τον τίτλο «Σιλωάμ» στο Θέατρο Τζένη Καρέζη.
Πρόκειται για δύο πρώιμα έργα του συγγραφέα τα οποία αναφέρονται στη ζωή και στο θάνατο, στην ενοχή, στην αθωότητα, στην ελευθερία και τον περιορισμό της. «Αν δείτε τα έργα που έχω ανεβάσει τα τελευταία χρόνια, εύκολα θα διαπιστώσετε ότι είναι θέματα που με απασχολούν σε κάθε τους έκφανση, σε οποιαδήποτε μορφή» επισημαίνει.
«Μπορεί και τα δύο να αναφέρονται σε θάλαμο ενός στρατοπέδου συγκέντρωσης, όμως η επεξεργασία τους είναι δομημένη με εντελώς διαφορετικές τεχνικές. Το ταλέντο του νεαρού συγγραφέα είναι έκδηλο. Οι χαρακτήρες του, που πλευρές τους θα δούμε και στην ώριμη περίοδο του Καμπανέλλη, είναι ανάγλυφοι, προκλητικοί. Είναι ήρωες και αντιήρωες, που θέλουν να πάρουν σάρκα και οστά στη σκηνή».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!