Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [In]: Συζητώντας για Σινεμά με τους γείτονες: Η περίπτωση Βουλγαρίας και Σερβίας
[In]: Συζητώντας για Σινεμά με τους γείτονες: Η περίπτωση Βουλγαρίας και Σερβίας

[In]: Συζητώντας για Σινεμά με τους γείτονες: Η περίπτωση Βουλγαρίας και Σερβίας

Ημερίδα για τις κινηματογραφικές πρακτικές σε Βουλγαρία και Σερβία διοργανώνει η Ένωση Σκηνοθετών – Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ), στο πλαίσιο συζητήσεων με εκπροσώπους του σινεμά γειτονικών κρατών.
Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Ένωση Σκηνοθετών – Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ) ξεκίνησε μια σειρά παρουσιάσεων και συζητήσεων σχετικά με την κινηματογραφική πολιτική που ακολουθείται σε αντίστοιχες με την Ελλάδα ευρωπαϊκές χώρες.
Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι να αντληθούν πληροφορίες, ιδέες και συμπεράσματα, σχετικά με την ανάπτυξη και εξωστρέφεια της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής και διανομής, την προσέλκυση ξένων παραγωγών, αλλά και τη σύγχρονη κινηματογραφική παιδεία.
Μετά την πρώην υπουργό Πολιτισμού της Ρουμανίας, η ΕΣΠΕΚ καλεί τον Κάμεν Μπαλκάνσκι, διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Κινηματογράφου της Βουλγαρίας και τον Μπόμπαν Γέτβιτς, διευθυντή του Κέντρου Κινηματογράφου της Σερβίας.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Ιουνίου στις 12:00 στον κινηματογράφο Άστορ (Σταδίου 28, είσοδος από στοά Κοραή). Στην συζήτηση θα συμμετέχει και η γενική διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Ηλέκτρα Βενάκη.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα κύρια σημεία λειτουργίας των τριών Κέντρων Κινηματογράφου (παραγωγή, διανομή, συμπαραγωγές), η συμμετοχή των τριών χωρών σε προγράμματα όπως το See Cinema Network και το Media, καθώς και οι δυνατότητες συνεργασίας ανάμεσα τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!