Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [In]: «Συμβιβαστική και όχι ταπεινωτική για τη Σερβία λύση στο ζήτημα του Κοσόβου»

[In]: «Συμβιβαστική και όχι ταπεινωτική για τη Σερβία λύση στο ζήτημα του Κοσόβου»

Η λύση στο ζήτημα του Κοσόβου θα πρέπει να είναι συμβιβαστική και όχι ταπεινωτική, δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς μετά την συνάντηση που είχε στο Βελιγράδι με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Γουές Μίτσελ.
«Η Σερβία μπορεί να αποδεχθεί μία συμβιβαστική λύση για το Κόσοβο ωστόσο, αν και είναι μικρή και ίσως ασήμαντη χώρα, δεν πρόκειται να ανεχθεί την ταπείνωση του λαού της», επισήμανε, στην κοινή συνέντευξη με τον Γουές Μίτσελ, ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Ο πρόεδρος της Σερβίας επανέλαβε ότι στον συμβιβασμό θα πρέπει κάτι να χάσουν και οι δύο πλευρές και όχι μόνο η σερβική.
Επίσης κατηγόρησε την ηγεσία του Κοσόβου ότι υπονομεύει τον διάλογο αρνούμενη να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα. «Οι Αλβανοί, από την συνθήκη των Βρυξελλών, είχαν μόνο την υποχρέωση να επιτρέψουν την ίδρυση της Ένωσης Σερβικών Δήμων και δεν το έπραξαν. Είμαι πεπεισμένος ότι δεν θα το πράξουν διότι έχουν την σιωπηλή ανοχή σημαντικού μέρους της διεθνούς κοινότητας» εκτίμησε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ανέφερε ότι είχε ανοιχτή και ειλικρινή συνομιλία με τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς και τόνισε την ανάγκη αναβάθμισης των σχέσεων των δύο χωρών στα επίπεδα που είχαν στο παρελθόν.
Ο Γουές Μίτσελ αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις Σερβίας και ΗΠΑ σε ιστορικά δύσκολες στιγμές όπως κατά την διάρκεια των δύο παγκοσμίων πολέμων και συμπλήρωσε: «Θα θέλαμε να επιστρέψουμε στο παλιό μονοπάτι της εγγύτητας και της συνεργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!