Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [In]: Συμφωνία ΔΕΣΦΑ – MER για διερεύνηση διασύνδεσης των συστημάτων φυσικού αερίου
[In]: Συμφωνία ΔΕΣΦΑ – MER για διερεύνηση διασύνδεσης των συστημάτων φυσικού αερίου

[In]: Συμφωνία ΔΕΣΦΑ – MER για διερεύνηση διασύνδεσης των συστημάτων φυσικού αερίου

Αθήνα
Μνημόνιο κατανόησης για τη διερεύνηση των προοπτικών διασύνδεσης των συστημάτων φυσικού αερίου Ελλάδας και πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (πΓΔΜ) υπεγράφη στα Σκόπια μεταξύ του Έλληνα Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) και της κρατικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ενεργειακών Πόρων της πΓΔΜ (MER).
Με βάσει τις προβλέψεις του Συμφώνου Κατανόησης, το οποίο χαιρέτισε με δηλώσεις του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, ο ΔΕΣΦΑ θα αναπτύξει και θα λειτουργήσει το ελληνικό τμήμα του αγωγού, μήκους περίπου 50 χιλιομέτρων που, θα ξεκινά από την περιοχή της Νέας Μεσημβρίας Θεσσαλονίκης και θα καταλήγει στα σύνορα Ελλάδας – πΓΔΜ στην περιοχή των Ευζώνων.
Αντιστοίχως, το τμήμα του αγωγού εντός της Επικράτειας της πΓΔΜ θα έχει μήκος 110km.
Σε πρώτη φάση, θα συσταθεί κοινή ομάδα στελεχών από τις δύο εταιρείες για την εκπόνηση Τεχνικοοικονομικής Μελέτης για τη βιωσιμότητα του νέου διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου .
Σε δηλώσεις του ο κ. Σκουρλέτης επισημαίνει τα εξής: «Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός εντάσσεται στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης των δύο χωρών και στην ενεργητική και πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική της χώρας μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!