Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 0 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [In]: Η σάουνα μειώνει την πιθανότητα εκδήλωσης υπέρτασης
[In]: Η σάουνα μειώνει την πιθανότητα εκδήλωσης υπέρτασης

[In]: Η σάουνα μειώνει την πιθανότητα εκδήλωσης υπέρτασης

Όσοι κάνουν τακτικά σάουνα αντιμετωπίζουν μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης υπέρτασης, σύμφωνα με πληθυσμιακή μελέτη που έγινε από το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Φινλανδίας και δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Hypertension .
Σύμφωνα με τη έρευνα, ο κίνδυνος υπέρτασης ήταν σχεδόν 50% μικρότερος για τους άνδρες που είχαν σάουνα τέσσερις με επτά φορές την εβδομάδα, συγκριτικά με όσους έκαναν μόνο μια φορά την εβδομάδα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι συγκεκριμένοι ερευνητές δημοσιεύουν στοιχεία ότι η συχνή σάουνα έχει οφέλη υγείας. Στο παρελθόν έχουν ανακοινώσει ότι μειώνει τον κίνδυνο αιφνίδιου καρδιακού θανάτου και καρδιαγγειακής και θνησιμότητας από κάθε αιτία.
Η υπέρταση είναι τεκμηριωμένο ότι είναι ένας από τους κύριους παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο.
Στην παρούσα μελέτη, υπό τον τίτλο Kuopio Ischaemic Heart Disease Risk Factor Study (KIHD), έλαβαν μέρος 1.621 μεσήλικες άνδρες που ζούσαν στο ανατολικό μέρος της Φινλανδίας. Οι συμμετέχοντες χωρίς διάγνωσης υπέρτασης ή τιμές πάνω από 140/90 mmHg, ερωτήθηκαν για την χρήση σάουνας και χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες ανάλογα με τη συχνότητα: μια φορά την εβδομάδα, 2-3 φορές εβδομαδιαίως ή 4-7 φορές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!