Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 11 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [In]: Σαντορινιός: Υπεύθυνη για τη ρύπανση η πλοιοκτήτρια εταιρεία
[In]: Σαντορινιός: Υπεύθυνη για τη ρύπανση η πλοιοκτήτρια εταιρεία

[In]: Σαντορινιός: Υπεύθυνη για τη ρύπανση η πλοιοκτήτρια εταιρεία

Την πρώτη ενημέρωση ως επικεφαλής του συντονιστικού οργάνου για τη διαχείριση της ρύπανσης από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» πραγματοποίησε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, στην οποία έκανε μια αναφορά στις μέχρι τώρα ενέργειες που έχουν γίνει για τον καθαρισμό των ακτών και της θάλασσας.
Όπως είπε ο κ. Σαντορινιός, έχουν απαντληθεί από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο νότια της νήσου Αταλάντης τουλάχιστον 800 τόνοι μαζούτ, ενώ σε παράκτιες περιοχές της Αττικής όπου έχει παρατηρηθεί διάσπαρτη θαλάσσια ρύπανση επιχειρούν από έξι απορρυπαντικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος και έξι ιδιωτικά, συμπεριλαμβανομένου και του σκάφους «ΑΚΤΑΙΑ» της EMSA, με περισσότερα από 160 άτομα να συμμετέχουν στις εργασίες.
Παράλληλα, ο υφυπουργός Ναυτιλίας αναφέρθηκε και στις ευθύνες που υπάρχουν για το συμβάν, καθώς και στις αποζημιώσεις που θα απαιτηθούν και κάτω από πιο πλαίσιο θα γίνουν αυτές.
«Την ευθύνη για τη ρύπανση ξεκάθαρα έχουν η πλοιοκτήτρια και η ασφαλιστική που την καλύπτει και όσοι έχουν απαιτήσεις θα πρέπει να στραφούν προς αυτές αλλά θα πρέπει στα έγγραφα που θα καταθέτουν να είναι τεκμηριωμένη η απαίτησή τους», τόνισε ο κ. Σαντορινιός
Σύμφωνα με το Λιμενικό, τυχόν αποζημιώσεις από διαρροή πετρελαίου του «Αγία Ζώνη» μπορούν να αντληθούν και από το Διεθνές Ταμείο Αποζημιώσεων από Ρύπανση Πετρελαίου (IOPC Fund), υπό τον όρο όμως ότι ο αιτών θα αποδεικνύει τη ζημιά του με βάση τους κανόνες που ορίζει το ταμείο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!