Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [In]: Reuters: Βραχύβια η αύξηση των τιμών του πετρελαίου
[In]: Reuters: Βραχύβια η αύξηση των τιμών του πετρελαίου

[In]: Reuters: Βραχύβια η αύξηση των τιμών του πετρελαίου

Αθήνα
Βραχύβια εκτιμούν χρηματιστές στην Ασία ότι θα είναι η αύξηση των τιμών του πετρελαίου, την οποία προκάλεσε η συμφωνία του ΟΠΕΚ (Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών) και της Ρωσίας για μείωση της παραγωγής τους, επειδή η συμφωνία μπορεί να έχει ως μόνο αποτέλεσμα την αύξηση της προσφοράς αργού από τις ΗΠΑ και τη μείωση των αποθεμάτων.
Ακόμη και αν δεν αυξηθεί η προσφορά από άλλες χώρες και ο ΟΠΕΚ με τη Ρωσία μειώσουν την παραγωγή τους – όπως δεσμεύθηκαν – κατά 1,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα, η μείωση αυτή δεν θα είναι αρκετά μεγάλη για τη συρρίκνωση της υπερβάλλουσας προσφοράς που άρχισε να δημιουργείται από τα μέσα του 2014, τόνισαν οι χρηματιστές.
«Η μείωση από τον ΟΠΕΚ θα αντισταθμισθεί σε μεγάλο βαθμό από μία άνοδο της παραγωγής των ΗΠΑ, όπου ο αριθμός των γεωτρήσεων έχει ήδη αυξηθεί» δήλωσε ο Διευθυντής της India Oil Corp, προσθέτοντας: «Επομένως, θα εξακολουθήσει να υπάρχει πλεόνασμα (πετρελαίου) στην αγορά. Εάν υπάρξει κάποια επίδραση, αυτή θα είναι βραχυπρόθεσμη».
Οι υψηλότερες τιμές του αργού και το χαμηλότερο κόστος παραγωγής ενθαρρύνουν τις αμερικανικές εταιρείες σχιστολιθικού πετρελαίου να αυξήσουν την παραγωγή τους, ενώ το Καζακστάν άρχισε την παραγωγή στο κοίτασμα του Κασαγκάν τον Οκτώβριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: IN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!